ZETApress

hírportál

Balatoni szezonzáró

Több mint kétmillió utassal zárta a BAHART a 176. hajózási szezont. A 176. hajózási szezonban a kiemelkedő nyári forgalmat követően október 9-én – másfél héttel a tavalyi időpont előtt – érte el a kétmillió szállított utast a Balatoni Hajózási Zrt.

A menetrendi személyhajózási szezon az október 23-i hétvégén zárult, de egyedi hajó programok (Halloween, Mikulás) ezután is lesznek, a kompok pedig az év minden napján továbbra is közlekednek – tudatták sajtósaik.

A BAHART idei kétmilliós utasszámának elérésében fontos szerepe volt a személyhajózásnak, amely keretében a hajók a tavalyi év azonos időszakát 7,7%-kal (települési járatok 4,5%, séta-, program- és rendezvényhajók 17,7%) meghaladva közel 700 ezer utast szállítottak idén.

A legkedveltebb járatok továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany (197 ezer utas), és a Fonyód-Badacsony (176 ezer utas) útvonalak. A BAHART séta- és programhajóit összesen több mint 168 ezren választották, a legkedveltebb indulóállomások a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi kikötők voltak. Az idei év slágere a BAHART bulihajó és varázshajó programok voltak, ezek érték el a legnagyobb növekedést, és döntötték meg a korábbi csúcsokat. A BAHART bulihajók idén több mint 22 ezer utast, a Varázshajók kilencezer vendéget szállítottak.

Népszerű volt a BAHART idei évben induló online jegyértékesítő felülete, hiszen a szolgáltatás bevezetése óta 51 ezer online jegyvásárló utas szállt fel a fedélzetre. Idén is kedvelt volt a Kajla program, melynek keretében 5326 gyermek kirándult hajóval a Balaton körül.

A 176. hajózási szezon október 23-án véget ért, de a társaság egyedi hajó programokkal várja az utasokat. Október 29-én indulnak a Halloween gyerekhajók Balatonfüredről 11-kor, Siófokról 15 órakor. Az idei utolsó bulihajó pedig 19 órakor indul Siófok hajóállomásról. A tihanyi XX. Gardália Napok idején, november 5-én szombaton másfél órás nézőhajó járat indul a tihanyi személyhajó kikötőből 10 órakor. December 3-án szombaton Mikulás hajókkal utazhatnak az érdeklődők, melyeken szórakoztató programok, játékos feladatok, Mikulás csomag várja a gyerekeket Balatonfüreden 11-kor és Siófokon 15 órakor.

A kompszolgáltatás esetében az október 23-i hétvégével bezárólag a szállított utasok száma húszezer fővel magasabb a tavalyi rekordnál – meghaladta az 1,3 millió főt -, így jó eséllyel év végén újabb csúcs születik. A BAHART kompok november 6-án vasárnapig Szántódrévből 06:40 és 18:40 között, Tihanyból 07 és 19 óra között 40 percenként indulnak. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között, egész évben, az éppen aktuális menetrendnek megfelelően.

Szóljon hozzá!