ZETApress

hírportál

Élhetőbbé tesszük Budapestet!

Mától szabad az út a józsefvárosi Somogyi Béla utcában. Utolsó szakaszában jár a VIII. kerületi Somogyi Béla utca felújítása, ezért ma a BKK visszaadta az utcát a közúti forgalomnak – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon/BKK felvétele.

Az ott lakók és az arra közlekedők az útszakaszt teljes egészében, vagyis a Gutenberg tértől az Europeum bevásárlóközpont parkolóházáig használhatják. A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, a még hátralévő munkák nem akadályozzák a gépjárműforgalmat.

A Blaha Lujza tér és a csomópont felszíni megújításával együtt – kapcsolódó fejlesztésként – megújul és biztonságosabb lesz a Somogyi Béla utca. A felújítási munkák utolsó szakaszában már nincs szükség forgalomkorlátozásra, ezért a Gutenberg tér és az Europeum bevásárlóközpont parkolóháza között mától ismét szabad az út a gépjárműforgalom előtt. Az útfelújítás során:

egyirányúsítottuk a forgalmat a Stáhly utca felé, de kerékpárral közlekedve továbbra is kétirányú;
biztonságosabbá tettük az iskola előtti útszakaszt;
újraosztottuk a parkolókat;
szélesebb járdákat építettünk;
megújítottuk a burkolatot;
korszerűsítettük a közvilágítást, valamint
újabb fákat ültetünk.

Várhatóan november végéig a még hátralévő, forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák is elkészülnek, ezek azonban már nem teszik szükségessé, hogy az utca jelentős részét lezárják a gépjárműforgalom elől. A teljes kivitelezés tervezetten még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához. A munkák annak köszönhetően kezdődhettek el idén májusban, hogy a projekthez a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, az elkészült terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhették meg.

Megállás nélkül dolgoznak a Blaha Lujza téren

Mindeközben zajlik a munka a Blaha Lujza téren, egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér alakja. Javában tart a térbútorok kihelyezése, folyamatban van a térburkolat lerakása, a közvilágítási hálózat kiépítése, a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása, valamint a térbútorok kihelyezése is.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a BKK oldalán folyamatosan nyomon követhetők. További tudnivalókat és érdekességeket az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között, ezen a linken lehet olvasni, a felújítás jelentősebb eseményeiről pedig egy idővonalon lehet tájékozódni – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ és a Józsefvárosi Önkormányzat.

Szóljon hozzá!