ZETApress

hírportál

Konferencia a tojásról

Idén október 14-én tartjuk a Tojás Nemzetközi Világnapját. A tojás a tápanyagokban legösszetettebb élelmiszer – tudatta Sárréti Anita sajtóreferens.

Minden év október 2. péntekén tartják a Tojás Nemzetközi Világnapját, ebben az évben október 14-re esik ez a nap, amit a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége is megünnepel a Jubileumi 20. Tojás világnapi szakmai konferencián. A tojásnak, ami maga a csoda, jár is az ünneplés, hiszen nincs is még egy ennyire tápanyagokban komplex, fehérjeforrásként az emberi fogyasztásra szabott élelmiszer, mint mony, ahogy az őseink mondták.

Na de mi a helyzet a tojásból készült tojástermékekkel, mint a tojáslé, a tojáspor, az egyre népszerűbb, tojásfehérjéből készülő ToTu termékcsalád? – Mi, tojástermék gyártók is a Tojás Világnapját ünnepeljük minden év októberének második péntekén. A tojás és a tojástermékek ugyanis szerves egységet alkotnak. A modern-kori élelmezés elképzelhetetlen az egyszerűen felhasználható, biztonságos tojástermékek nélkül, mint amilyenek a héjtól elválasztott hőkezelt tojásbelső, azaz tojáslé, vagy a héjától megtisztított főtt tojás. Azonban számos technológiában nincs lehetőség sem a friss tojás, sem a hűtést igénylő tojáslé felhasználására. Számukra készülnek a hűtést nem igénylő, a minőségét három évig is megőrző tojáspor termékek. Ráadásul por formában a magyar tojások a világ bármelyik pontjára eljuthatnak, legyen szó akár Ázsiáról vagy Afrikáról. A jó minőségű, innovatív tojástermékek iránt a világ minden pontjáról érdeklődnek, nemrég egy egyiptomi úton is részt vehettünk ennek témakörében Magyarország legnagyobb agráregyetemének delegációjával – mondta dr. Németh Csaba, Capriovus Kft.

A magyar innovatív, legújabb tojástermékek zászlóshajójának a ToTu termékcsalád tekinthető, amely szinte kizárólag tojásfehérjét tartalmaz, és tagjaival a tejmentesen táplálkozók tudják a tehéntúrót, sajtkrémet, cukrászati krémeket, tejfölt, sőt egyre több ízesített tejterméket is helyettesíteni. További infók idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!