ZETApress

hírportál

Gemenci majális

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja izgalmas hétvégét ígér Pörbölyön. Kalózhajó és játszórét, gyalogtúrák és madármegfigyelés, gőzmozdonyvallatás és vasútmodellezés, filctulipán és keltkalács készítés, lovasbemutató és dízelmozdony premier, mézkiállítás és -vásár várja a látogatókat.

Új kalandokat és régi hagyományokat kínálja kicsiknek és nagyoknak május elsején a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. a Gemenc kapujának is tartott Ökoturisztikai Központban Pörbölyön. Vasárnap is folytatódik a gemenci majális dunai sétahajózással Baján.

Vasparipák és lovasbemutatók

Május elsején 9 órától kezdődnek a programok a pörbölyi Ökoturisztikai Központban. Az erdőgazdaság EU-s előírásoknak is megfelelő felújított dízelmozdonya munkába áll, a nagyközönség most szemlélheti meg először a csöndes, de erős járművet. Aki azonban a Rezét gőzmozdony után érdeklődik, most megtudhatja és saját szemével meg is tekintheti, hogyan működik egy igazi gőzös belülről. Mindemellett a ?Pécsi Gyors? Vasútmodellező Klub mindenki szeme láttára építi tovább a kisvasút végállomásának makettjét. Akit azonban nem érdekelnek a vasparipák, azok hús-vér paripákkal is találkozhatnak a bajai Sztatoteam Lovascsoport Baráti Kör bemutatóinak köszönhetően.

100 éves hímzésminták és keltkalács

A Bajai Hajómalom Egyesület keltkalács és halásztészta készítésre tanítja az érdeklődőket, valamint 100 éves hímzésminták újranyomásával teszi különlegessé gyermekfoglalkoztató rendezvényüket. Az Ökoturisztikai Központban mindemellett megtekinthető az Erdészeti, valamint a Méhészeti Kiállítás, ahol mézkóstolóval és mézvásárral várnak mindenkit.

Túrák és régi idők gyermekjátékai

A Gemenci Erdei Kisvasút Lassi megállójában Játszórét várja a gyermekeket, akik kipróbálhatják a történelmi idők szabadtéri játékait, többek között egy igazi kalózhajót tréfás próbák kíséretében, és megtekinthetik a Halászati Kiállítást is.

A Malomtelelő tanösvényen szakvezető kíséretében gyalogtúrán vehetnek részt mindazok, akik Gemenc csodás állat- és növényvilágára kíváncsiak, a madármegfigyelő torony segítségével pedig a változatos ártéri madárvilágot ismerhetik meg a természet szerelmesei.

Sétahajózás a Dunán

Vasárnap is folytatódik a majális a Gemenc Zrt-nél, hiszen Baján a IV. Károly rakpartról idegenvezető által kísért egy órás dunai sétahajózáson vehetnek részt az érdeklődők. A Gemenc nevű sétahajó 10:00-kor, 11:30-kor és 14:00-kor indul a Duna-híd mellől.

Szóljon hozzá!