ZETApress

hírportál

Kezdje velünk a napját!

Kerékpáros- és gyalogosreggeli 22-én csütörtökön a BKK-val. Jöjjön, és reggelizzen a BKK-val! A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai Kerékpáros- és gyalogosreggelire várják a társaság ügyfeleit holnap reggel 07 és 09 óra között a Városháza parknál található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

Az Autómentes Napon helybe hozzuk a koncertélményt is: a Szent Gellért téri metróállomáson metrókoncertre várja a közönséget Havai Gábor – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

Az Autómentes Nap alkalmából Kerékpáros- és gyalogosreggelin vendégeli meg holnap a munkába vagy iskolába indulókat a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ. 07 és 09 óra között péksüteménnyel, gyümölccsel, innivalóval és MOL Bubi kvízjátékkal várnak minden gyalog, kerékpárral, MOL Bubival vagy rollerrel érkezőt a budapesti Városháza Parknál található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

A helyszínen a Budapest – biciklivel a városban térkép legfrissebb kiadását is megkaphatják az érdeklődők. A BKK Ügyfélközpontjaiban és online is elérhető térkép az ajánlott kerékpáros útvonalak részletes bemutatása mellett hasznos információkat kínál a közösségi közlekedéssel és kerékpárral történő kombinált utazásokról és a MOL Bubi használatáról is. A kiadvány mind a tapasztalt, mind a városi kerékpározásban kezdő közlekedők számára szakszerű segítséget nyújt Budapest kiváló kerékpáros adottságainak megismeréséhez.

Az M4-es metró vonalán ugyanezen a napon igazi metrókoncert-élményt kínálnak az Autómentes Nap szervezői. Nem kell Londonig vagy Barcelonáig utazni érte: a Szent Gellért téri állomáson reggel 08-tól díjmentes élőzenei koncertet tartanak. A fellépő Havai Gábor, aki közvetlen és bohém stílusával könnyen megtalálja a hangot közönségével. Saját szerzeményeit és kedvenc angolszász dalait játssza. Egy szál gitárral, énekkel és lendületes dinamikával varázsol hangulatot hallgatóinak. Zenéjében a pop, a rock és az alternatív stílusok keverednek.

Az Európai Mobilitási Hét

Az eseményt minden év szeptember 16-a és 22-e között rendezik meg. A rendezvénysorozat célja a fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, valamint egy élhető és környezetbarát város létrehozása – ahol az ember és a városlakó áll a középpontban. E célok eléréséhez az egyik legfontosabb eszköz a fenntartható közlekedési módok támogatása és a használati arányuk növelése. Ebben kiemelt szerep hárul a közösségi közlekedésre mint a fenntartható közlekedés gerincére, melyhez szorosan kapcsolódnak a kis helyigényű, fenntartható aktív-és mikromobilitási módok, valamint a megosztott mobilitási szolgáltatások.

Ehhez kapcsolódóan egyre több, kerékpáros közlekedést segítő infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztés valósul meg, legyen szó akár MOL Bubiról, az elmúlt időszakban átadott 500 Mobi-pontról, új kerékpártámaszokról, a BudapestGO integrált útvonaltervezőjéről vagy az új kerékpársávokról, amelyek a fenntartható közlekedési módok számára teremtenek vonzó szolgáltatási csomagot. Részben a már megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően is egyre többen és egyre többször közlekednek kerékpárral a fővárosban, melyet bizonyítanak az elmúlt időszakban megdőlt rekordok is. Ezzel kevesebb károsanyag kerül a levegőbe, csökken a város zajterhelése, valamint a kisebb helyigénynek köszönhetően lehetővé válik, hogy a közterületeken nagyobb hely maradjon találkozási pontok, zöldfelületek, teraszok kialakítására, amelyek jobban szolgálják a helyiek és az ide látogatók igényeit.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb hazánkban is. A BKK idén egy vadonatúj trolijárat beindításával, 110 új MOL Bubi biciklivel és az 500 Mobi-pont kialakításával indította 16-án pénteken a hetet, ami 22-én csütörtökön az Autómentes Nappal zárul. Az Európai Mobilitási Hét részletes fővárosi programja idekattintva elérhető.

Szóljon hozzá!