ZETApress

hírportál

Holnaptól kampányol a MÁV

A Föld Napján kezdődik a MÁV ÖKO-kampánya. A MÁV Zrt. április 22-én, a Föld Napján indítja el egész éves, ÖKO-kampány elnevezésű programsorozatát. A kezdeményezés célja, hogy a vasutasok és családtagjaik még több figyelmet fordítsanak a környezetvédelemre és a fenntartható fejlődésre.

A MÁV az ország legnagyobb vállalatcsoportjaként kiemelt figyelmet fordít a környezetkímélő technológiák alkalmazására és minél szélesebb körű bevezetésére. A társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a vasút a legkörnyezetbarátabb közlekedési forma legyen és minimálisra csökkentse az egy főre jutó károsanyag-kibocsátást ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A MÁV a régi műszaki technológiákat ? anyagi lehetőségeihez képest ? folyamatosan modernizálja. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt években országszerte sorra épültek korszerű, zárt rendszerű üzemanyag-töltő állomások, új járművek beszerzésekor pedig kiemelt szempont a környezetkímélő technológia alkalmazása, vagy például a legújabb motorvonatokon már a szelektív hulladékgyűjtők is megtalálhatók. Ezen túlmenően a vasúttársaság a közmunkaprogram részeként évről évre megtisztíttatja a sínek és állomások környékét, valamint a pályafelújításoknak és új zajvédő-falak építésének köszönhetően több vonalszakaszon is jelentősen csökkentette a zajterhelést.

A vasúttársaság vezetése hisz abban, hogy eredményeket nemcsak nagyberuházásokkal lehet elérni, hanem magánszemélyként és munkavállalóként is. A most elindított programsorozat célja tudatosítani a munkatársakban: mindenki sokat tehet azért, hogy a Föld az unokáink számára is élhető bolygó maradjon. Az akciót a MÁV Zrt. elsősorban a vállalatcsoporton belül, csaknem 40 ezer munkavállaló körében indítja el.

Az ÖKO-kampány során számos, a mindennapi életben is könnyen alkalmazható, és családi-baráti körben is továbbadható praktikát ismerhetnek meg a vasutasok, ami környezettudatosabbá, energiahatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszi nemcsak a ma, de a jövő generációjának életét is. A kampány kiemelt területei az illegális szeméttelepek felszámolása, a szelektív hulladékgyűjtés, a papírfelhasználás csökkentése és az energia-megtakarítás, de olyan ?apróságok? is előtérbe kerülnek, mint például egy üres irodában a lámpa lekapcsolása, a kétoldalas nyomtatás általánossá tétele vagy egy éppen nem használt telefontöltő kihúzása. Ezekkel az egyszerű akciókkal bárki hozzájárulhat Földünk megóvásához.

Szóljon hozzá!