ZETApress

hírportál

Választás némi anomáliával

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 13. szám

Nem fordult még elő Ferencváros legújabb kori húszéves története során, hogy országgyűlési képviselőjelölt a választás első fordulójában megszerezte volna a parlamentbe jutáshoz szükséges szavazatokat ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

Budapest 12. választókerületében a szavazók most ezzel is történelmet írtak, április 11-én Dr. Bácskai János (Fidesz) az összes érvényes szavazat 50,48 százalékának megszerzésével mandátumot kapott. Ferencváros (és Pesterzsébet) 13. választókerületében Dr. Vas Imre (Fidesz) 44,42 százalékot ért el, így ott április 25-én ismét az urnákhoz kell járulniuk a szavazóknak.

A választás talán legnagyobb visszhangot kiváltó eseményei az úgynevezett igazolással szavazók nagy száma miatt kialakult hosszú sorok a kijelölt szavazókörök előtt, amelyek az este 7 órai zárás helyett csak éjszaka tudták összesíteni a szavazatokat. A hosszú várakozás kézenfekvő oka az a néhány évvel ezelőtt született, a parlamenti pártok mindegyike által megszavazott törvény, amely szerint egy választókerületben csak egyetlen ? a jegyző által kijelölt ? szavazókör fogadhatja az átjelentkezőket, sokan azonban szervezett választási csalási próbálkozásról beszélnek ? írja Steiner Gábor főszerkesztő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bocs, Tibi! | ZETApress

Szóljon hozzá!