ZETApress

hírportál

Megújuló állomások

Szombattól már a Kálvin térig jár az M3-as metró. Mint az államfői beiktatás kapcsán tegnap megírtuk, befejeződött a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin tér metróállomások felújítása, ezért 14-én szombattól már a Kálvin térig jár az M3-as metró a vonal déli szakaszán – tudatta a BKK Kommunikáció.

Május 14-től hétköznap napközben Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, amelyek azonban a Nagyvárad téren nem állnak meg, csak áthaladnak. A Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont között metrópótló buszokkal lehet utazni. Hétköznap esténként és hétvégén csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Ebben az időszakban a pótlóbuszok a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között járnak. A metrópótlás idején hosszabb utazási idővel kell számolniuk azoknak, akik közúton, az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg belvárost. Ezért a BKK mindenkit arra kér, hogy utazása előtt tájékozódjon, és ne megszokásból közlekedjen!

Május 14-én szombaton az utolsó szakaszához érkezik az M3-as metró közel öt éve tartó felújítása: átépítik és akadálymentesítik a Nagyvárad tér, a Lehel tér és a Dózsa György út állomásokat, ezért megváltozik az eddig megszokott közlekedési rend. Közlekedés ezen a hétvégén:

Május 14-én szombaton hajnaltól 17 óráig a szerelvények a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak, az M3-as metrópótlóbusz a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedik. 17 órától, illetve másnap egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Szóljon hozzá!