ZETApress

hírportál

Ősi segítség

Őrangyalok jártak az ősi gyerekeknél. Mintegy nyolcvan gyermekjátékot adtak át ajándékként az Ősi Oktatási Központ Egységes Bölcsőde és Óvoda számára a Provident Pénzügyi Zrt. veszprémi fiókirodájának munkatársai ? tudtuk meg Tóth Andreától.

A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán ötezer játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben. Az ősi ünnepséggel egy időben mintegy ötszáz játékot kap a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja és a Dunaújvárosi Óvoda Margaréta Egysége a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi munkatársaktól.

Az Őrangyal Program keretében a Provident dolgozói gyermekintézmények számára gyűjtenek és adományoznak játékokat. Az országos program ötletét két korábbi akció, egy székesfehérvári és egy miskolci kollégák által szervezett játékgyűjtés adta. Előbbi a helyi kórház, utóbbi a gönci gyermekotthon javára zajlott nagy sikerrel. Ezek modelljét emelte most a vállalat országos szintű kezdeményezéssé, melynek során elsőként a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Ápolási osztálya kapott ajándékba mintegy száz gyermekjátékot, de az Őrangyalok jártak már Győrött, Szombathelyen, Nagykanizsán, Kecskeméten, Üllőn és Szolnokon is.

A több mint ötszáz főtől eddig összegyűlt ötezer játék egy része új, egy része jó állapotban lévő, ?megkímélt? darab. Főleg plüssállatokból jelentős a játékállomány, de található a csomagban készségfejlesztő játék, kifestő, kisautó és társasjáték egyaránt. A kedvezményezett intézményeket a munkatársak helyszínenként közösen választják ki helyi gyermekotthonok, gyermekkórházak, sérült gyermekek otthonai közül, melyek ? korábbi akciók révén ? már ismerik a Providentet adományozóként.

Horváthné Tar Erika, az Ősi Oktatási Központ Egységes Bölcsőde és Óvoda óvodavezetője elmondta, hogy a 2200 lelket számláló településen működő intézmény 75 férőhelyes, 3 csoporttal működik. Az épületet 2000-ben adták át újonnan, így a ami kornak megfelelő minden igényt kielégít. A szegényes költségvetés miatt azonban játékokra nem sok pénz jut. ? Ezért is köszönjük a kezdeményezést, gyönyörű és nem utolsósorban hasznos játékokat a gyerekek nevében is ? mondta az óvodavezető.

Puskás Imre, a Provident régióvezetőjének elmondása szerint a játékgyűjtést a kollégák azért is fogadták nagy örömmel, mert még a rendkívül feszített munkaritmus mellett is gyakorlatilag bárki részt vehetett benne, ugyanis nem kellett egy időben ugyanott lenni azoknak, akik segíteni szerettek volna. ? A kollégák számára a hasonló akciók már ismerősek ? egy alkalommal egy oxigénhiányból eredő idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezelésére 1,6 millió (!) műanyagkupakot gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy a kollégák a jótékonysághoz ugyanolyan felelősségteljes, ?profi? módon állnak hozzá, mint a munkájukhoz. Ez teszi lehetővé a sikereinket mindkét területen ? mondta a régióvezető.

Szóljon hozzá!