ZETApress

hírportál

Szegedi fejlesztés

Hétszázmillió forintból fejlesztik a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sürgősségi betegellátását. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 600 millió forint uniós támogatással, összesen 700 millió forintból valósul meg a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sürgősségi betegellátásának fejlesztése.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a fejlesztéseket biztosító támogatási szerződés aláírásán elmondta, hogy az egészségügy 2006-2010 közötti időszakának egyik legnagyobb kihívása az esélyegyenlőség megteremtése a gyógyításban, amelynek egyik fontos eleme a sürgősségi betegellátás korszerűsítése.

Hozzátette: 2007 és 2013 között egészségügyi célú fejlesztésekre és támogatásukra 481 milliárd forint uniós forrást használhat fel Magyarország, ebből 2011-ig 12 milliárd forintértékben 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. A beruházások hozzájárulnak, hogy a betegek számára minden régióban elérhető közelségbe kerüljön a magas színvonalú egészségügyi ellátás.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával megvalósuló közel 700 millió forintos szegedi beruházás része annak a programnak, amelynek keretében 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. A fejlesztés eredményeképpen 2011-től 350 ezer lakos biztonságérzete és életminősége javulhat Csongrád megye szívében.

A megújuló intézményt modern orvosi műszerekkel, valamint a betegek hatékony tájékoztatását és ellátását támogató informatikai eszközökkel szerelik fel. A korszerűen felújított és megfelelően felszerelt sürgősségi osztály folyamatos, gyors, szervezett és hatékony ellátás biztosít majd a betegek számára. A beruházásnak köszönhetően az intézmény eleget tud majd tenni a súlyponti kórházként rá háruló sürgősségi ellátási kötelezettségeinek is.

Csongrád megyében eddig 2400 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 324 milliárd forint uniós támogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!