ZETApress

hírportál

Dávid elment

Mécses égett ma délelőtt Terézvárosban, az Andrássy út 72-es társasház peremén. Daróczi Dávidra, a Gyurcsány-kormány szóvivőjére emlékeztetett. A 38. évében járó fiatalember nagypéntek éjjelén önkezével vetett véget itt életének. Két hét múlva lett volna a születésnapja.

A mécses alatt papírlap, rajta a kézzel írt szöveg: Tartsunk össze Testvéreim! Háttérben a gyilkosok a világban szétszórták magjukat, akik a Messiásunk megölették! Igen, Dávidot Messiásuknak érezhették a romák. Megmutatta nekik, hogy nagyon mélyről ? a csepeli putrik világából ? nagyon magasra lehet feljutni.

Péntek éjjel Daróczi állítólag felakasztotta magát, de ezt a rendőrök nem erősítették meg, a mentősöket pedig köti a titoktartás. Dávid egyedül tartózkodott szóvivő elődje, Batiz András lakásában, ahol egy ismerőse talált rá éjjel 11 órakor. A mentősök 30-40 percig küzdöttek életéért, sajnos eredménytelenül. Tettére nincs magyarázat, mert ez megmagyarázhatatlan.

Daróczi szóvivő utódjához, Szollár Domokoshoz hasonlóan a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanult, de nem történész-szociológus, hanem teológia szakon. Mégsem lett pap, világi karriert épített. Szóvivői tájékoztatóin sokszor találkoztunk. Sosem tett különbséget kislapok és nagylapok, kormánypárti és ellenzéki médiumok, a nyomtatott és az internetes újságok között. Keresztény szellemiség sugárzott egyéniségéből.

Tegnap este a Parlament előtt és mögött ? a Duna-parton és a Kossuth Lajos téri Kossuth-szobornál ? emlékeztek rá szerettei, tisztelői. A sok politikius mellett sok újságíró is lerótta itt kegyeletét. Szerelme, Liptai Claudia is gyászolta, akivel már a házasságot tervezték. Sajnos ez már végleg elmarad. Pihenj békén Dávid, lelked nyerjen örök nyugodalmat!

Szóljon hozzá!