ZETApress

hírportál

Holnap is gyászszünet

Holnap délben egy percre leáll a budapesti közösségi közlekedés. A Eurocities kezdeményezéséhez csatlakozva március 24-én szerdán déli 12 órakor a budapesti közösségi közlekedés járművei is megállnak egy percre, így emlékezve meg a koronavírus-járvány áldozatairól, a BKK ezért a közlekedők megértését és türelmét kéri!

Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy március 24-én szerdán délben mindenki ha teheti, álljon meg és egy perc néma csenddel adózzon a Magyarországon is egyre aggasztóbb méreteket öltő járvány áldozatai előtt. A pandémia következtében – ami már egy éve meghatározza az életünket – Magyarországon közel húszezer ember halt meg.

A leállással a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szolidaritást vállal a hozzátartozókkal, akik szeretteiket veszítették el, illetve azokkal, akik a járvány következményeinek elszenvedői. Kifejezi továbbá a tiszteletet és elismerést mindazon egészségügyi dolgozóknak, akik egy éve nap mint nap heroikus küzdelmet folytatnak.

A járműveken hangbemondás tájékoztatja majd az utasokat a megemlékezésről. A megállás és az újraindulás esetenként torlódást okozhat, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja azoknak, akik úton lesznek ebben az időszakban, hogy utazási idejüket ennek figyelembevételével tervezzék meg. Hasonló megállás tavaly június 04-én 16:30-kor volt, amikor a 100 évvel korábbi trianoni országvesztésre emlékeztünk.

Az egy perc csend az európai városok, a Eurocities kezdeményezése, amely 38 ország 200 városát tömöríti magába. A koronavírus áldozataira emlékező európai leálláshoz Budapest mellett többek között Bécs, Dublin és Köln is csatlakozik – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!