ZETApress

hírportál

Sok a jelentkező

Jelentősen növekedett az innovációs teljesítmény 2020-ban. Tavalyhoz képest 50%-kal több társaság jelentkezett az Innovációs Nagydíj felhívásra – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

A 2019. évi 46 pályázat után idén 69 innovációs pályázatot adtak be a Magyar Innovációs Nagydíj felhívásra. Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a 2020. évben. Összesen kilenc innovációs díjról dönt a bírálóbizottság. A 29. Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 69 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók – 2020-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel, azaz piac-növekedés, illetve bővítés -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2020. évben legnagyobb jelentőségű, és már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból – 2020. évben különösen az agrár területről – érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, és elnöke az innovációs és technológiai miniszter. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további nyolc innovációs díj is átadásra kerül. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg – mondta el dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnöke.

Szóljon hozzá!