ZETApress

hírportál

Újabb CAF-ok érkeztek

Újabb két CAF-villamos állt forgalomba, folytatódik a járműpark-fejlesztés – tudatta a BKK Kommunikáció.

Két újabb rövid CAF-villamos is zöld jelzést kapott a közlekedési hatóságtól, így a 2017-ben rendeltek közül összesen már tizenhat korszerű, alacsony-padlós jármű emeli a fővárosi közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát. Várhatóan még idén, az I. félévben a fennmaradó tíz szerelvényt is átadják az utazóközönségnek.

Az ITM Vasúti Hatósági Főosztály két újabb CAF Urbos típusú villamos üzembehelyezési engedélyét adta ki, így február elsejétől, hétfőtől összesen már 16 korszerű, alacsony-padlós jármű közlekedhet Budapesten abból a huszonhatból, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ 2017-ben rendelt a spanyol gyártótól.

A két rövid CAF-villamos a 3-as és a 17-es vonalon szolgálja az utazóközönséget. A korábban forgalomba állított járművek közül öt hosszú már az 1-es villamos szolgáltatási színvonalát emeli, kilenc rövid pedig a 3-as, valamint a budai fonódón közlekedő 17-es és 19-es vonalakon biztosítja az akadálymentes közlekedés lehetőségét. A még fennmaradó tíz rövid villamost várhatóan idén, az első félévben adja át a spanyol gyártó.

Az elmúlt években indított jelentős járműpark-fejlesztés rengeteget javított Budapesten a közösségi közlekedés színvonalán. A fejlesztés egyik zászlóshajója a huszonhat CAF-villamos, amelynek előző szériája a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaival – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák – hamar belopta magát a fővárosban utazók szívébe. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan dolgozik, hogy újabb és újabb korszerű járműveket lehessen Budapesten forgalomba állítani.

A Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütem (IKOP-3.1.0-15-2017-00013) a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 17,6 milliárd forinttal támogatja. A Támogatási Szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó 17.699.115.044 forint.

Szóljon hozzá!