ZETApress

hírportál

Sötétet hoz a Föld Órája

A Föld Óráján teljes sötétségbe borul a TIK! Egy órára teljes sötétségbe borul a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja március 27-én, szombaton 20:30-tól ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A TIK csatlakozott a klímaváltozás ellen indított nemzetközi kezdeményezéshez, a Föld Órájához. Ezalatt a Vadaspark éjszakai állatait kényeztethetik a látogatók, a sötétségbe pedig tűzzsonglőrökkel, fáklyákkal és gyertyafényes teázással csempésznek világosságot.

A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20:30-tól egy órára lekapcsolják a világítást. A SZTE TIK, mint a természeti és társadalmi környezet elkötelezett híve, idén is elsőként csatlakozott a Föld Órája mozgalomhoz. Ezzel is szeretnék még erőteljesebben felhívni a figyelmet a körülöttünk végbemenő eseményekre.

A Szegedi Tudományegyetem 2010-ben meghirdette a Zöld Egyetem-programot, melynek keretében lehetőségeihez mérten igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a környezetbarát megoldások, technológiák alkalmazására, a környezettudatos szemléletmód terjesztésére. Mint a Dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel harmincezer hallgató otthona kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozásában, melynek egyik eszköze a Föld Órája programhoz való aktív kapcsolódás.

A TIK a tavalyi évben csatlakozott első ízben a kezdeményezéshez hagyományteremtő célzattal. Idén március 27-én, szombaton 20:30 órától egy órára lekapcsolják a Központ külső világítását, a mélygarázs mozgásérzékelős világítását, és a Központ teljes gépészetét, valamint ezen túlmenően programokkal is készülnek.

Programok

20:00-20:30 filmvetítés a WWF és a Védegylet filmjeiből, 20:00-21:30 állatsimogató ? a Szegedi Vadaspark éjszakai állatokkal érkezik a Központba, 20:30-21:30 teljes sötétség ? a Központ fényei kialszanak. Tűzzsonglőrök bemutatója. Ebben az egy órás ?sötétségben? a fenti programokon túl teával, egyedi gyertyával, fáklyás hangulattal, társasjátékokkal, baráti társasággal várják vendégeiket! Helyszín az SZTE TIK Főbejárata.

Töltsd velünk a Föld Óráját!

Gyere, és töltsd velünk a Föld Óráját! Várunk szombat este 8 órakor a budai vár Savoyai teraszán! A közös visszaszámlálás után együtt lekapcsoljuk Budapest fényeit, majd egy fergeteges dob-partit tartunk! ? kéri a WWF Magyarország.

Ha van dobod, hozd magaddal, ha nincs, bármilyen erre alkalmas eszköz megteszi, legyen az fazék, fakanál, cintányér. A sötétben nemcsak az alkalomszerűen összeverődött banda koncertjét élvezheted, hanem a tűzzsonglőrködéssel is megismerkedhetsz a Tűzmadarak jóvoltából. Ha a dobolás után még a bolygónknak is kívánsz valamit a jövőre nézve, akkor a kívánságfánkon is otthagyhatod üzeneted. Mindenkit szeretettel várunk! Ezt a Föld Óráját ne hagyd ki! Helyszín a Budai Vár Savoyai terasza szombat este 8 órától!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Teljes sötétség a Föld óráján | ZETApress

Szóljon hozzá!