ZETApress

hírportál

P+R Bel-Budán

Használatba adták az Akadémia Park melletti megújult P+R parkolót. Megújult és további férőhelyekkel bővült a ma használatba adott II. kerületi Akadémia Park melletti P+R parkoló – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk BKK/Nyírő Simon felvétele.

A külsőbb kerületekből és az agglomerációból a belvárosba igyekvő autósok innen a közösségi közlekedés járataival – az 56-os és a 61-es villamossal -, illetve kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben autó nélkül.

Ma vehették használatba az autósok a II. kerületi Akadémia Park melletti P+R parkolót. A június 15-én megkezdett kivitelezés során a korábban 76 férőhelyes parkoló 85 férőhelyesre bővült, továbbá egy új, 24 férőhelyes parkoló is épült. Ezzel a fejlesztéssel Budapesten összesen mintegy 5730 kijelölt P+R parkolóhelyet használhatnak az autósok.

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni. A területen mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyek is rendelkezésre állnak.

A P+R parkolót körülvevő értékes idős fák megóvása érdekében a parkolóhelyeket vízáteresztő pályaszerkezettel és térkővel burkolták. A parkolóhelyek közötti zöld szigetekbe további 18 facsemetét és 560 cserjét telepítettek. A projekt keretében felújították a gyalogos járdát, korszerűsítették a közműveket, a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat telepítettek.

Szóljon hozzá!