ZETApress

hírportál

Buszsáv-ellenőrzés

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a BKK szakmai javaslatai alapján fokozottan ellenőrzik a buszsávokat – tudtuk meg délelőtt a VIII. kerületi Ludovika téren. A hangosítás most rendben volt és fotókat is készítettem nem úgy, mint 2009. február 21-én Budán. Arról idekattintva olvashatunk.

Az Üllői út és a Korányi Sándor út kereszteződésénél Borsi Dávid, a BKK kommunikációs igazgatója moderálásával Fajcsák Lajos, a Budapesti Közlekedési Központ Mobilitásmenedzsment igazgatója és Balogh Ádám rendőr alezredes, a Budapest Rendőr-főkapitányság közlekedési fő-osztályvezetője számolt be az eddigi munkáról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya az elmúlt időszak tapasztalatai és a Budapesti Közlekedési Központ jelzése alapján akciósorozatot tartott a fővárosban a buszsávokban szabálytalanul közlekedő és parkoló járművek kiszűrésére. A buszsávot szabálytalanul használó járművezetők akadályozzák menetrend szerint közlekedő autóbuszok és trolibuszok haladását, ezzel sokszor indokolatlan fékezésre és sávváltásra kényszerítve a buszvezetőket.

80 kilométernél is hosszabb buszsáv áll rendelkezésre a fővárosi autóbuszok számára. A több mint 200 járat 80%-a érinti a buszsávokat, amelyek napi több százezer utas gyorsabb eljutását segítik. Az Üllői úton a Nagyvárad tértől a Corvin-negyedig mintegy 5 perc, a Thököly úton a Bosnyák tértől a Keleti pályaudvarig akár 15 perc időnyereséget biztosítanak a buszsávok. Ennyivel rövidül az autóbuszok menetideje, ha akadálytalanul tudnak a buszsávban közlekedni – mondta el Fajcsák Lajos igazgató.

A közlekedési rendőrök a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársaival közösen végrehajtott akcióban két nap alatt 88 szabálytalanságot észleltek; a rendőrök 81 esetben helyszíni bírságot, 7 esetben szabálysértési feljelentést tettek a gépjárművezetők ellen. A járőröknek kétszer a szabálytalanul leparkolt gépkocsik elszállítására is intézkedniük kellett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ellenőrzéseket a főváros főbb közútjain folyamatosan végzi, a szabálytalanul közlekedőkkel szemben intézkednek.

Szóljon hozzá!