ZETApress

hírportál

BKF.hu az év honlapja

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) idén kilencedik alkalommal osztotta ki szakmai díjait a Magyar Sajtó Napja alkalmából. A csütörtöki gálán többek között a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola megújult honlapja is díjat kapott, a BKF.hu lett az Év Campus Honlapja az Intézményi kategóriában.

A MESE pályázatának célja az volt, hogy a hallgatói lapok mellett teret biztosítson a kampuszok online kommunikációs tevékenységének bemutatására. Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója adta át az Év Campus Honlapja-díjat, melyet idén másodszor osztott ki a MESE. ? Több oktatási portálra lenne szükség, hiszen a 71 felsőoktatási intézmény és közel 200 kar ellenére csak 20 honlap működik ? mondta.

Neltz János a zsűri elnöke, a Magyar Rádió szerkesztője a díjak átadásakor elmondta: az egyetemi és főiskolai médiumokban látja a jövőt, ők tudják megreformálni a magyar sajtót, rajtuk áll az újítás. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola honlapja az idei tanév kezdetére formailag és tartalmilag is megújult. Ezt a Heller Farkas Főiskolával lezajlott integráció mellett egy új szemlélet bevezetése indokolta.

A változás lényege, hogy a honlap a főiskola főbb célcsoportjainak (hallgatók, felvételizők, munkatársak és alumni) igényeit tartsa szem előtt. Ennek köszönhetően a négy fő felhasználói csoport maximum két kattintással eljuthat az őt érdeklő tartalomhoz. A legfontosabb interaktív tevékenységeket más felületeken, a közösségi médiában végzi a főiskola.

A honlap a gyengén látók érdekében akadálymentesített változattal is rendelkezik. Külön microsite szól a felvételizőknek, hiszen tartalmi szempontból sajátos igényekkel rendelkeznek. A megújult honlapot a Mátai és Végh Kreatív Műhely tervezte.

A felkért elbíráló szakmai zsűri tagjai

Varga István, Internet Marketing Klub elnöke, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, az Év honlapja díj alapítója; a Magyar Reklám Szövetség képviselője; Zákányi Virág, mb. főszerkesztő, Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség; Cséve Gábor, művészeti vezető, HVG; Sáfrány Zsuzsa, a neo Contant vezetője, neo Interactive, digitális ügynökség; Roman Balázs, főszerkesztő, Kreatív online és Őri András, kommunikációs igazgató, Diákhitel Központ ? tudatta az Edupress.

Szóljon hozzá!