ZETApress

hírportál

KISS-vonaton Vácra

Augusztus 24-én újra forgalomba áll a KISS emeletes motorvonat a Nyugati pu-Vác-Szob vasútvonalon, és várhatóan szeptemberben kezdheti meg a következő jármű is az utasforgalmi próbaüzemet a Nyugati pu-Cegléd-Szolnok vonalon – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Az új emeletes motorvonat az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően, a szükséges engedélyek birtokában kezdte meg márciusban az utasforgalmi próbaüzemet, amit a kialakult járványügyi helyzet miatt meg kellett szakítani, mert a gyártó Stadler a Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalói azonnali hazarendeléséről rendelkezett. Ennek következtében a Stadler az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges műszaki felügyeletet nem tudta ellátni.

Augusztus 24-én, az emeletes motorvonat először a 70-es váci vonalon indul újra. Augusztus végéig tart a Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás közötti pályaszakasz felújítása. A munkálatok befejezését és a második KISS elkészülését követően szeptember közepétől a ceglédi 100a-s vonalon is lehet már utazni majd a KISS motorvonatokkal.

Szóljon hozzá!