ZETApress

hírportál

Tesztelték az IVECO-t

Kedvező tapasztalatokat szerzett a Volánbusz Zrt. a CNG-üzemű IVECO autóbusz tesztelése során. Sikeresen zárult a Volánbusz Zrt tesztje, amely során egy gázüzemű, elővárosi kivitelű IVECO CROSSWAY LE Natural Power autóbuszt próbált ki július 6-a és 13-a között – tudatta Sipos Bernadett marketing csoportvezető.

A járművet a Danube Truck Magyarország Kft. ajánlotta fel a vállalat részére. Pozitív tapasztalatokat gyűjtött a közösségi közlekedési vállalat a gázüzemű IVECO CROSSWAY LE autóbusz egy héten át tartó, átfogó próbája során. Amíg a járművezetők a kényelmes vezetőülés mellett az áttekinthető és könnyen elérhető kezelőszerveket emelték ki, addig az utazóközönség többek között a vonzó külső megjelenését dicsérte.

A CROSSWAY LE City autóbusz menetdinamikája teljes mértékben megfelel közlekedési vállalatunk városi és elővárosi felhasználási szokásainak, a Cursor 9 CNG-motor ereje és gyorsulása jól vizsgázott. A jármű könnyen vezethető és megfelelő úttartást biztosít, a tüzelőanyag-tartály feltöltése áttekinthető, egyszerű folyamat. Menet közben egyáltalán nem tapasztaltunk zörgést vagy kopogást az utastér felől. Külön kiemelném még a vezetőfülke italhűtőjét, amely ebben a nyári időszakban különösen hasznosnak bizonyult. Az átlagosnál kisebb méretű középső visszapillantó tükröt a belső fedélzeti kamerák ellensúlyozták, nagy segítséget nyújtva kollégáinknak a fel- és leszállások során – összegezte Horváth Ferenc, a Volánbusz Zrt. projektvezetője.

Az utasok szintén elismerően nyilatkoztak az alacsony-belépésű CROSSWAY LE modellről. A megkérdezettek a modern külső megjelenése mellett a hatékony légkondicionáló berendezésnek, valamint az üléspáronként elhelyezett USB-csatlakozóknak örültek a legjobban.

Köszönettel fogadtuk a Volánbusz Zrt. valamennyi észrevételét, visszajelzését a CROSSWAY LE City Natural Power menetpróbája kapcsán. Az IVECO BUS kényelmes és gazdaságos modelljeit a világ számos részén teszteljük, ennek köszönhetően rendkívül sok hasznos információt nyerünk termékeink további fejlesztéséhez. Bízunk benne, hogy a modern személyszállítás legnagyobb kihívásainak is megfelelő, a környezetünk iránt kíméletesebb gázüzemű autóbuszaink hamarosan a közösségi közlekedési vállalat flottájában is megjelennek – tette hozzá Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

A CNG-üzemű IVECO CROSSWAY LE autóbusz a tesztidőszak alatt összesen 1713 kilométert tett meg, és 494,23 kilogramm sűrített földgázt használt fel. A járművel 28,85 kilogramm/100 kilométer átlagfogyasztást értek el a próba során.

IVECO BUS

Az IVECO BUS a CNH Industrial N.V. egyik márkája. A New York-i és a milánói tőzsdén is jegyzett CNH Industrial N.V. a termelési eszközök egyik világméretű vezető gyártója. A közösségi közlekedés terén jelentős szereplőnek számító és az európai vezető buszgyártók közé tartozó IVECO BUS olyan járművek széles választékának tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a közösségi és a magánüzemeltetők minden igényének megfelelnek:

iskolabuszok, városközi és turistabuszok (CROSSWAY, EVADYS és MAGELYS)
szóló és csuklós városi buszok, beleértve a BRT-alkalmazásra való változatokat is, az olyan tiszta technológiák élenjárójaként, mint a CNG- és a hibridhajtás (URBANWAY és CREALIS)
mini- és midi-buszok mindenféle személyszállítási feladatra (DAILY)különböző alvázak felépítményezők számára.

Az IVECO BUS több mint 5000 főt foglalkoztat két gyártóegységében, a franciaországi Annonay és a csehországi Vysoké Myto városában. Mindkét gyár bronzérmet kapott 2013-ban a WCM (World Class Manufacturing) szerinti auditálásuk után, amely a gyártási folyamatoknak a világ legszigorúbb szabványai szerinti irányítását biztosító nemzetközi módszertan. Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata a világ minden részén támogatást biztosít, ahol csak IVECO BUS járművek dolgoznak.

Szóljon hozzá!