ZETApress

hírportál

Belvárosi gyors-metró

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás lezárásával folytatódik az M3-as metró felújítása július 13-án hétfőtől – tudatta a BKK Kommunikáció, így már négy megálló marad ki a Nagyvárad tértől a Nyugati térig lévő hatból.

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomáson is elkezdődnek az M3-as metróvonal felújításához kapcsolódó korszerűsítési munkálatok, ezért a metró az említett két állomáson július 13-tól megállás nélkül áthalad. A két lezárt metróállomás környékét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő állomáspótló busszal lehet majd elérni.

Az M3-as metró munkanapokon továbbra is Újpest és a Nagyvárad tér között jár majd, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson kívül a korábban már lezárt Arany János utca és Ferenciek tere állomáson továbbra sem áll meg. A metróvonal déli szakaszán, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között a metrópótlás rendje változatlan marad.

A BKK rövidesen bővebb tájékoztatást ad az állomáspótlás forgalmi rendjéről és részletes utazási tanácsokkal szolgál az egyes, metróval el nem érhető térségek megközelítéséhez. Az M3-as metró déli szakaszának felújítása várhatóan idén őszre véget ér, így – az északi részhez hasonlóan – Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között is teljesen felújított, korszerű állomásokon keresztül lehet majd utazni. Ősszel, a déli szakasz átadása után a Nagyvárad tér és a Lehel tér között folytatódik a metróvonal felújítása.

Az állomáspótló busz közlekedéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése miatt útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani július 10-én péntekig a Nagyvárad tér és Kálvin tér között, az Üllői út-Szentkirályi utca csomópontban, az Üllői úton a Pénzverő – és nem Pénzverde! – épülete előtt, valamint a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán. Ezzel kapcsolatos részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!