ZETApress

hírportál

Nemzeti Érdek az étteremben

Tegnap délelőtt új kiadvány indult útjára Nemzeti Érdek címmel. A negyedévenként megjelenő folyóiratot a szerkesztőbizottság tagjai közül Hamecz István, Jenei György, Szapáry György és Giró-Szász András, illetve Gazsó Tibor főszerkesztő és Stumpf István, felelős kiadó mutatta be a Pesti Lámpás étteremben a sajtó képviselőinek, illetve a meghívott szakembereknek.

A Századvég Alapítvány gondozásában megjelenő új, gazdaság- és társadalompolitikai lap a Magyarországon fősodorként definiálható gazdaság- és társadalomszervezési elképzelésekkel, javaslatokkal vitába szálló megközelítések bemutatására vállalkozik. A rendszerváltás óta eltelt másfél évtized során nem tudott olyan intellektuális platform kialakulni, amely a különféle ideológiai, érték- vagy érdekalapú kommunikációnak, javaslatoknak, elemzéseknek egyenrangú, rendszeres és egyúttal intézményes megjelenést, a nyilvánosság lehetőségét biztosította volna. A most útjára indított folyóirat a nyilvánosságnak ezt a hiányzó színterét igyekszik biztosítani.

Az ötszáz példányban megjelenő folyóiratból háromszázat küldenek a gazdasági és a társadalmi élet meghatározó szereplőinek. Párbeszédre hívják őket, vitafórumot szeretnének a lapban. A többi érdeklődő a kiadóban rendelheti meg a folyóiratot. Tervezik, hogy mielőbb átállnak a kéthavonkénti megjelenésre. Szerző is, meg téma is akad bőven.

Szóljon hozzá!