ZETApress

hírportál

TDK az interneten

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar egyedülálló módon, az országban elsőként szervezi meg online Tudományos Diákköri Konferenciáját – tudatta Kottász Gergely sajtóreferens. A konferencia megnyitója jövő szerdán 09:30-kor lesz, fő-szervezője a PTE ETK Kaposvári Képzési Központja.

A kialakult járványügyi helyzet nemcsak országosan, de világszerte is komoly nehézségek elé állította a felsőoktatást. A Kari Tudományos Diákköri Konferencia évente kerül megrendezésre. A világjárványra való tekintettel a PTE ETK komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a hallgatók kutatásaiba fektetett munkájának eredményei bemutatásra kerülhessenek ezen fórum keretein belül.

A 2020-as XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferencia május 20-án szerdán rendhagyó módon a hallgatók és oktatók védelmének maximális figyelembe vételével online, a távolsági digitális oktatásban bevált módszerrel a Microsoft Teams szoftveren keresztül kerül megszervezésre.

A konferencia leendő egészség-, sport- és társadalomtudományi szakemberek és oktatóik részvételével zajlik. Az idei évben 163 hallgató mutatja be – a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, de a témavezető oktató által támogatott kutatáson alapuló – tudományos munkájának eredményeit. Az előadások 14 szekcióban hangzanak el, majd a szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét.

A TDK kiváló lehetőség a hallgatók számára, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak az Egészségtudományi Karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába. A Kar kiemelt figyelmet fordít a tudományos diákköri tevékenységre, melyet jelentős országos és saját pályázati forrásokkal is támogat. A későbbi tudományos előmenetelt – ahogy ez már sok esetben beigazolódott – gyakran itt alapozzák meg a hallgatók.

Szóljon hozzá!