ZETApress

hírportál

Komppal a Balatonon

Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei! A Balatoni Hajózási Zrt. a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a március 24-én keddtől visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását – tudatta Dobos Döniz PR-munkatárs.

A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, május 4-én hétfőtől a Társaság módosítja korlátozó rendelkezéseit. Holnaptól a kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések a következők:

A BAHART ismét elérhetővé teszi kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.

A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól.

A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, március 24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak. Ennek értelmében az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított: Szántódrév kikötőből 07 és 19 óra között 60 percenként minden egész órakor; Tihanyrév kikötőből pedig 07:15 és 19:15 között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Mosdóhasználatra kompjaink fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják. A BAHART szem előtt tartva az utazóközönség, valamint a munkatársak egészségének védelmét, továbbra is kéri az utasok közreműködését, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzék a készpénzben történő fizetést és lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat!

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket, és ennek megfelelően dönt az aktuális utazási feltételekről. Az életbe lépő módosításokról Társaságunk naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján, illetve közösségi médiafelületein.

Szóljon hozzá!