ZETApress

hírportál

Mozgolódnak a szélsőségesek

Kérjük a rendőrséget, hogy ne engedjék a Petőfi szobornál a délután 3 óra tervezett megemlékezést március 15-én, mondta Szíjjártó Péter Fidesz szóvivő ma délután a parlamenti sajtótájékoztatón ugyancsak 3 órakor. Annak a szervezetnek a nevét, akinek a rendezvénye ellen ágált, egyszer sem ejtette ki. Mi is csak később tudtuk meg, hogy a Kossuth téri csoport szeretne megemlékezni az Erzsébet híd lábánál.

S hogy miért nem lenne szerencsés egy újabb megemlékezés a Március 15-e téren? Mert a főváros Demszky Gábor szónoklatával 1 órától 3-ig ünnepel ugyanott, a Fidesz pedig Orbán Viktor vezetésével 4 órára hívja oda híveit. Mindkét csoport nagyszámúnak, akát többszázezres nagyságrendűnek is ígérkezik, a jelenlévők viszont valószínűleg nem lesznek ugyanazok. Ha a két tömeg közé egy harmadik is bekerülne, nehéz lenne a jelenlévők biztonságát garantálni. Ezért lenne jobb, ha a Kossuth tériek visszalépnének.

A rendőrség most nehéz helyzetben van, hisz nincs jogalapja betiltani a rendezvényt. Nem is kell tőlük engedélyt kérni senkinek, csak be kell jelenteni időben az eseményt. A Kossuth tériek most nekik adták fel a leckét bejelentésükkel, s a Fidesznek tettek jót. A legnagyobb ellenzéki párt így látványosan elhatárolódhat a szélsőjobbtól, s joggal mondhatja ezentúl, hogy semmi köze hozzájuk. A Kossuth tériek sem gondolhatják komolyan a rendezvényt, s még időben vissza fogják vonni a beadványukat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ünnepi program március 15-én

Szóljon hozzá!