ZETApress

hírportál

Havazás Ferencvárosban

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 3. szám

Tisztelt Ferencvárosi Olvasók! Leesett a hó. És ott is maradt. Legalábbis a mellékutcák egy részén, mert eltakarítása nem igazán szívügye senkinek. A rendeletek ugyan előírják, hogy mindenki ?söprögessen a saját háza táján?, és ez a lakott épületek esetében általában meg is történik, legalábbis a hó leeste után.

Később, az olvadással a tetőkről a járdákra zuhanó hótömeg a legtöbb esetben marad, és a következő éjszakán oda is fagy, annak rendje és módja szerint. Az üres telkek előtti járdaszakaszokat pedig senki nem érzi a magáénak, így a ferencvárosi mellékutcákban (is) szinte biztosan akad bukdácsolnivaló a járókelők számára ? írja Steiner Gábor főszerkesztő a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

Az etikus viselkedés is azt kívánja, hogy gondoskodjunk lakóhelyünk környezetében a tisztaságról, de a törvények ezt egyenesen elő is írják számunkra, és saját érdekünkben is érdemes odafigyelnünk a járdák tisztántartására. Egy baleset esetén a ház tulajdonosait komoly összegű kártérítésre kötelezheti a bíróság, és ez érintheti az üres telkek tulajdonosait, bérlőit vagy a vagyonkezelői jog gyakorlóit is ? olvashatjuk a tegnapi számban, mely a múlt hetihez hasonlóan számos érdekességet tartalmaz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Választási tudnivalók | ZETApress

Szóljon hozzá!