ZETApress

hírportál

Pont Ott Parti az ELTE-n

Tegnap 20 órakor nyilvánosságra hozták a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi ponthatárait, amelyeket weboldalukon is közzétettek. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 112 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára, és ki hol kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben.

A lágymányosi Duna parton már 16 órakor beindult a Pont Ott Parti; az esemény keretében hirdették ki a ponthatárokat szimbolikus gombnyomással, majd sajtótájékoztatót tartottak az I. emeleten. Bódis József, az EMMI oktatásért felelős államtitkára elmondta: izgalmas és sikeres perióduson vannak túl, 78.900 jelentkezőt vettek fel, háromezerrel többet a tavalyinál.

Horváth Zita, az EMMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára közölte, hogy állami ösztöndíjjal mintegy 62 ezren, míg önköltséges formában további 17 ezren tanulhatnak tovább. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy a felvételizők csaknem 86 százaléka már elektronikusan, ügyfélkapuval hitelesítette a jelentkezését. A pécsi POP előzetese idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!