ZETApress

hírportál

Tiltakoztak az orvosok

Nem lesz-e abból baja egy jobboldali orvosnál Mesterházi Attila édesapjának, hogy fia az MSZP miniszterelnök-jelöltje? ? osztotta meg szintén orvos édesapja aggodalmát a jelölt vasárnap egy MSZP-rendezvényen a Millenáris Park Teátrumában.

A kijelentés miatt a Magyar Orvosi Kamara határozottan tiltakozott. Az orvosokon kívül nekünk is megvan a véleményünk. Nem értjük az apa aggodalmát. Már közel nyolc éve vezeti az MSZP az országot, s miért nem képes megvédeni saját szimpatizánsait az ellenoldaltól? Ha még a kormányfő-jelölt édesapját is hátrány érheti baloldalisága miatt, mi várhat egy átlagbetegre politikai irányultsága miatt. Mert ne feledjük, hogy a papa most ment térdműtétre, s nem az áprilisi választások utánra tervezte a beavatkozást!

2006. őszén, a tévészékház ostromában több rendőr megsérült. Egyiküket állítólag nem látta el a János Kórház tüntetőkkel szimpatizáló ügyeletes orvosa. Az esetet még fokozta, hogy a sérült rendőr felesége épp a kórház ápolónője volt. Neki tehát még hozzátartozóként sem volt esélye az ellátásra csak azért, mert a kormányellenes tüntetőkkel csapott össze.

A Fővárosi Önkormányzat János Kórházát akkor is szocialista vezetés irányította. Miért nem védte meg az ugyancsak szocialista vezetésű tárcához tartozó rendőrt ez a vezetés? Hogyan alakulhatott ki ebben a kórházban ez a rendőrellenes szemlélet, hiszen a rendőr parancsra cselekedett? Milyen kormány az, aki nem tudta megvédeni a másként gondolkodóktól saját rendőreit?

Az Orbán-éra idején Doszpot Péter sztárrendőr volt, s csak 2001. végén szerelt le MSZP-s képviselőjelöltsége okán. Aktív rendőrként sosem kellett félnie. Megkérdezték tőle többször is, hogy átmegy-e a túloldalra, ha egyedül van, s szembetalálkozik egy bűnözővel? Menjen át ő! ? mondta ?, mert a bűnözőnek kell félnie, nem a rendőrnek! Joggal bízhatott abban, hogy a jobboldali kormány megvédi őt, s a többi rendőrt, mert nem a pártállás, hanem a szakértelem számított. A maiakat, a 2006-os sérültet a baloldali hatalom miért nem tudta megvédeni a jobboldali orvostól, ha igaz egyáltalán az említett János kórházi elutasítás?

Tiltakoztak a pedagógusok is

Nem csak az orvosokat, a pedagógusokat is megsértette Mesterházi Attila a vasárnapi születésnapján. Kisfiával, a ma hatéves Attikával példálózott, akinek pedagógus édesanyjával együtt iskolát keresett, s akit a jobboldali tanítóktól féltett. Attika csak szeptemberben, tehát az áprilisi választások után kezdi a tanulást, s egy kisiskolást nehezen lehet jobb-, vagy baloldali módon tanítani.

Az alsó tagozatban nincs is bukás, így Attika akkor is elvégzi az első négy osztályt, ha kétharmados Fidesz-győzelem születik. Mire ötödikbe megy, túl leszünk egy újabb választáson. Ha ismétel is a Fidesz, ha ők is legalább nyolc évig kormányoznak, az azt követő immár harmadik országgyűlési választás idején végzi Attila a nyolcadikot, s választhat középiskolát.

S mi lesz 12 év múlva, mire Attila főiskolára, vagy egyetemre megy? Oly sok idő van még addig, hogy erre gondolni se érdemes. Marad-e hatalmon akkor is a jobboldal, vagy megerősödik a bal, ma még nem tudható. Történelmünk gyorsan változik. Kár sötéten látni a jövőt, kár ellenségképet gyártani azoknak, akik a mögöttünk álló nyolc évben nem tudták megvédeni saját embereiket! Abban igaza volt Mesterházi úrnak, hogy politikai hovatartozása miatt senkit sem érhet hátrány! Kár, hogy épp a baloldali hatalom nem tudta ezt szavatolni!

Szóljon hozzá!