ZETApress

hírportál

Megvannak 2018. legjobbjai!

A Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ma délután rendezte meg az Év Egyetemi Sportolója hagyományos díjátadó ünnepséget a Testnevelési Egyetem Athén-termében, ahol száznál is több egyetemista sportoló vette át jól megérdemelt jutalmát.

A díjazottak között olyan nagy nevek is vannak, mint Burján Csaba (ELTE) és Knoch Viktor (METU) gyorskorcsolyázók, Kovács Sarolta (TE) öttusázó, Lucz Anna (BCE) kajakos, valamint Juhász Adrián és Simon Béla (SZE) evezősök. Az Év Egyetemi Sportolója-díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik idén az egyetemi világ- és Európa-bajnokságokról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, továbbá mindazon hallgatók, akik a téli olimpián, illetve a felnőtt vb-ken aranyérmet szereztek.

Az eseményen elismerésben részesültek továbbá a hazai kajak-kenu és öttusa egyetemi-világbajnokságok szervezői. Öttusa EVB: prof. dr. Patyi András, az NKE volt rektora, Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke, Kármán Sándor, a MÖSZ versenyigazgatója, dr. Horváth József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főtitkára. Kajak-kenu EVB: Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora, Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, Berényi Péter, az MKKSZ szervezési igazgatója, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója. Ugyancsak kitüntetésben részesült dr. Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme-díjakat, melyeket a Pécsi Tudományegyetem, az egri Eszterházy Károly Egyetem és a bajai Eötvös József Főiskola képviselői vehették át. Emellett az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet több PTE-hallgató is átvehette, így Galambos Ramóna birkózó, valamint Kiszli Vanda és Lelovics Dávid kajak-kenus. A Magyar Egyetemi ? Főiskolai Országos Bajnokság pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a dobogón a Kaposvári Egyetemet és az egri Eszterházy Károly Egyetemet. A rendezvény résztvevőit köszöntötte és díjakat adott át dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke és Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

Szóljon hozzá!