ZETApress

hírportál

Az ítélet napja

Ivánfi Brigitta akciójaElsöprő magyar sikerek a szkander Világkupán! 26 aranyérmet nyertek versenyzőink. Szárnyaltak a magyar szkanderesek a Verőcén megrendezett Judgement Day elnevezésű Világkupán! ? tudatta Bányász Árpád, NVESZ.

A nemzeti csapat tagjai ? az összes korosztályt beleszámítva ? 26 aranyérmet szereztek, ezenkívül 13 ezüsttel és 22 bronzéremmel gazdagították medálgyűjteményüket ? tudtuk meg Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitánytól. A nemzetek versenyét Magyarország nyerte meg 559 ponttal, megelőzve a 129 pontos Horvátországot és a 67 pontos Olaszországot. ? Fantasztikus hangulatú versenyt láthatott a közönség Verőcén. Négy asztalon zajlottak a küzdelmek és a válogatott magja ezúttal is kimagaslóan teljesített ? értékelt a szövetségi kapitány. A magyar szkander-válogatott következő nagy megmérettetése a világbajnokság lesz, amelyet Törökországban rendeznek meg. A magyar csapat október 12-én utazik a vb-re.

A Világkupa küzdelmeit a helyszínen tekintette meg Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára is. A sportvezető kiemelte: világszínvonalú eseménynek volt szemtanúja. ? Elismerés a szervezőknek, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi mezőnyt láthattunk versenyezni. Külön köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát és a Konzuli Főosztályt, hogy a vízumigényes országokból érkező delegációk számára biztosították a zökkenőmentes beutaztatást. Sokat elárul a sportágról, hogy a paraversenyzők ugyanolyan segítséget és figyelmet kapnak a hazai szövetségtől, mint bármelyik válogatott szkanderos. Jó volt látni ebben a közegben a sportolók egyenrangúságát ? mondta Bóné Zoltán.

Szóljon hozzá!