ZETApress

hírportál

Angol fölény a Darts Eb-n

Darts Eb a MOM-banMinden idők legjobb Eb-szereplését produkálta a magyar férfi csapat. Véget ért az idei steel darts Európa-bajnokság a MOM Sportközpontban! A budai kontinensviadalon 38 ország legjobbjai álltak tábla elé, az angolok három, az írek, a svájciak, a svédek egy-egy kategóriában nyertek.

A férfiaknál az ír Martin Heneghan, a nőknél pedig a svájci Fiona Gaylor szerzett egyéniben Európa-bajnoki aranyérmet. A női csapatversenyt Anglia nyerte meg, míg a férfiaknál Svédországba került az Európa-bajnoki trófea. A párosok versenyében is taroltak az angolok. A nőknél a Deta Hedman ? Maria O’Brien páros lett Európa-bajnok, a férfiaknál pedig a Scott Mitchell ? Daniel Day duó szerzett Budán aranyérmet.

A magyar válogatott legjobb eredményét a férfi csapat szállította: a sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán a magyarok a pontszerző, ötödik helyen zártak. Férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor ? Takács Gábor kettős, akárcsak egy nappal korábban a Csombok Krisztina ? Erdei Nóra duó. További magyar eredmények, férfi páros: 17. Rucska József, Székely Pál. Női egyéni: 17. Ihász Veronika, 33. Csombok Krisztina, 65. Erdei Nóra és Ölei Annamária. Férfi egyéni: 33. Székely Pál és Petrács Gábor, 65. Takács Gábor, 129. Rucska József.

Szóljon hozzá!