ZETApress

hírportál

Pontot mentett otthon az MTK

Bognár István gyors góljaTegnap 17 órától az MTK Budapest 1852 néző előtt 1:0-s félidő után 2:2-t játszott a Mezőkövesd Zsóry FC csapatával az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az NB I 9. fordulójában. A két csapatnak ez még csak a 6. NB I-es bajnokija volt.

2013 nyarán került sor az első élvonalbeli párharcukra, melyet a kék-fehérek 3:0-ra biztosan nyertek. Ezt aztán három egy-egygólos mezőkövesdi siker követte. A két csapat 5. bajnokiján tavaly áprilisban az MTK 2:0-ra győzött, amelyen Torghelle Sándor és Baki Ákos, a tegnap is a budapesti klubban játszó két focista talált be. A korábbi három hazai találkozóból a kék-fehérek kettőt nyertek egyetlen kövesdi sikerrel szemben.

A két csapat 2017. áprilisi bajnokiján pályára lépők közül Baki Ákos, Vass Ádám, Kanta József, Torghelle Sándor, Vogyicska Bálint és Katona Máté azóta is tagja az MTK keretének, míg az újra kék-fehérben futballozó Balogh Béla azon a meccsen a Mezőkövesd mezét viselte. Feczkó Tamás vezetőedző a tegnapi meccsen nem számíthatott az operáció után lábadozó Korozmán Kevin mellett a lábközépcsont-törése miatt megműtött Deutsch Bencére sem.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai együttes, amely az első percekben jelentősen többet birtokolta ellenfelénél a labdát, s a 7. percben egy gyors góllal előnybe is került. Bognár találatát követően túlnyomórészt a mezőnyben zajlott a játék, mindkét oldalon követtek el sárga lapot érő szabálytalanságot a játékosok, a kapuk azonban a szünetig nem forogtak veszélyben.

Fordulás után egy csere nyomán élénkebbé vált a Zsóry FC középpályás játéka, és a szünetben Tóth Bencét váltó Molnár Gábor góljával a 63. percben kiegyenlített a vendégcsapat. A kövesdiek ezután átvették az irányítást, veszélyesebben futballoztak, s a 80. percben Drazic betalált Kicsak kapujába. Átvették a vezetést, az MTK-nak mégis sikerült egy pontot mentenie. A 78. percben csereként pályára lépő Torghelle Sándorral szemben szabálytalankodtak a védők, s a megítélt büntetőt Kanta a 89. percben biztosan értékesítette A Hungária körúton jövő szombaton a Honvéd vendége a Diósgyőr lesz, az MTK meg vasárnap a MOL Vidihez látogat.

Józsefvárosból Ferencvárosba

Légiharc a focipályánA Ferencváros a három megállónyira lévő Groupama Arénában 20.675 néző előtt 19:30-kor fogadta a 8. fordulóban 1:0-ra győztes Újpest együttesét, így volt idő átvillamosozni a Hungária körútról az Üllői útra. A kezdőrúgás előtt Géczi Istvánra, a Ferencváros legendás kapusára emlékeztek, aki több mint ötszáz mérkőzésen védte a zöld-fehérek kapuját, és tagja volt az 1965-ban VVK-győztes csapatnak is.

A két szurkolótábor gyönyörű, az egész stadiont elborító élőképpel fogadta a csapatokat. A Ferencváros azonnal nekiesett riválisának és Davide Lanzafame révén már a 4. percben helyzetbe került. A lendület ugyanakkor gyorsan alábbhagyott, az első félidő jelentős részét rengeteg, a szurkolókat is bosszantó technikai hiba és eladott labda jellemezte, emiatt nem igazán alakult ki folyamatos játék. A legnagyobb lehetőséget a lila-fehérek dolgozták ki a 37. percben, gyakorlatilag az első értékelhető újpesti támadás fejeződhetett volna be góllal, de Dibusz Dénes lábbal hárította Zsótér Donát közeli próbálkozását, így 0:0-lal vonultak az öltözőbe.

A fordulást követően is a hazaiak irányították a mérkőzést, és az 58. percben góllá érett a fölényük: Lanzafame vett le egy beadást nyolc méterre háttal a kapunak, majd fordulásból tekert a hálóba. Az Újpest hátrányban sem tudott újítani, szinte csak a vendég térfélen zajlott a játék. Böde Dániel a pályára lépését követő első labdaérintésből helyzetbe került, de nem tudta lezárni az összecsapást. Az újpestiek a hajrában sem jelentették veszélyt a hazaiak kapujára, így a Ferencváros 1:0-s győzelmével magabiztosan tartotta otthon mindhárom pontot. Jövő szombaton az ÚFC a PAFC-ot, az FTC a DVSC-t fogadja.

Szóljon hozzá!