ZETApress

hírportál

A ligaelnök kiélezett küzdelmet vár

Kiélezett küzdelemre számít a jégkorong ERSTE Liga elnöke a sorozat 2018/19-es idényében. ? Még soha nem volt ilyen várakozás az ERSTE Liga indulása előtt, kiélezett küzdelemre és színes bajnokságra számítok ? emelte ki délelőtti sajtótájékoztatón Szőke Álmos.

Az ERSTE Liga elnöke a Magyar Sport Háza földszinti tárgyalójában kifejtette: nagy változások történtek a nyáron, hiszen az elmúlt évek két meghatározó együttese, a bajnok MAC Újbuda és a döntős DVTK Jegesmedvék gárdája a szlovák élvonalban (TipSport Liga) indul, emellett négy újonccal, a Schiller-Vasas HC, a DEAC, a Gyergyói HK és a Hokiklub Budapest együttesével bővül az ERSTE Liga. Fotóink Rósa István felvételei.

Az elmúlt idény résztvevői közül a Corona Brasov, a Sport Club Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals II, a Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi TC és az UTE is nekivág az új idénynek, így 11 csapat vetélkedik majd a kupáért. A liga elnöke hangsúlyozta, a bajnokság minden szempontból előrelépett. ? Azt szeretnénk, hogy a nézőknek látványosabb, élhetőbb legyen a sorozat, ezért több csarnokban is megújult a hang- és fénytechnika. Ennek köszönhetően többek között a lassítások is komoly, modernebb technikával jelennek meg ? mondta Szőke Álmos.

Szabados Richárd, a liga alelnöke a névadó szponzor képviseletében leszögezte: egy év telt el a szponzorációból, s elégedettek a tapasztalatokkal. Mint fogalmazott, jó döntést hoztak, amikor tavaly három évre elkötelezték magukat, s a következő két évet még jobban várják. Az ERSTE Bank Hungary vállalati üzletág-vezetője kifejtette, Ausztriában már régebb óta tart a bank és a jégkorong együttműködése, s most már Magyarországon is erősebb az összefogás, már nemcsak a ligát, hanem a válogatottat is segíti a pénzintézet, amely milliárdos nagyságrendű támogatást nyújt a magyar jégkorongsportnak.

? Izgalmas és kiegyensúlyozott bajnokság vár ránk, még az elődöntő résztvevőit sem lehet előre megmondani ? vélekedett Szabados Richárd. Kitért arra is, hogy négy újonnan alapított díjjal is segíteni kíván az Erste Bank. Egy egyetemre járó játékos féléves ösztöndíjat kap majd a banknál, míg az év hátrányos helyzetű felfedezettje, a liga legsportszerűbb játékosa és az év szurkolója ? akit internetes szavazással választanak ki ? egyaránt fél-félmillió forintos jutalomban részesül.

Az alapszakasz szeptember 9-én vasárnap két fővárosi ? a Hokiklub Budapest ? EV Vienna Capitals II, újbudai Tüskecsarnok 15:40 és az FTC ? DEAC, pesterzsébeti Jégcsarnok 18:00 ? mérkőzéssel indul, utolsó találkozóját pedig január 21-én hétfőn játsszák. A középszakasz január 23-án kezdődik és február 23-ig tart. A rájátszás rajtja február 26-a, minden párharc négy nyert meccsig tart, így legkésőbb április 6-án hétfőn véget ér a bajnokság.

Szóljon hozzá!