ZETApress

hírportál

Focizzunk éjszaka!

A Futball ÉjszakájaSzeptember 7-én pénteken lesz A Futball Éjszakája. A foci ünnepén 21 stadion nyitja meg kapuit országszerte ? derült ki a minapi sajtótájékoztatón.

Kabát Péter ? Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzés Újpesten, 11-es rúgó verseny a Groupama Arénában, Színész ? Újságíró Rangadó (SZÚR) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Zs-licences szülői edzőképzés Gyirmóton, sportfoglalkozások, stadionlátogatás, kerekasztal beszélgetések, e-sport. Többek között ilyen és ehhez hasonló programok várják az érdeklődőket A Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 7-én rendeznek meg először az ország 21 klubjánál. NB I-es és NB II-es csapatok és alacsonyabb osztályú alakulatok is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az országban 21 csapatnál nyílnak meg a stadionok A Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 7-én rendeznek meg első alkalommal. Az egész világon egyedülálló kezdeményezéshez alapvetően NB I-es és NB II-es klubok csatlakoztak, de több, nagy múlttal rendelkező, alacsonyabb osztályú alakulatnál is lesznek foglalkozások. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a résztvevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő a kezdési időpont és a befejezés, illetve a programok is különbözőek. A Futball Éjszakája központi helyszíne az MTK Budapest pályája, az Új Hidegkuti Nándor Stadion lesz.

Több csapat készül különleges programmal, Újpesten Kabát Péter és Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzését tekintheti meg a közönség, ahol a két klubikon által választott játékosokból álló csapatok játszanak egymás ellen. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK-FTC öregfiúk meccset nézhetik meg az érdeklődők, utána pedig következik a 98 éves múltra visszatekintő SZÚR, azaz Színész-Újságíró Rangadó, amelyen a színészeknél pályára lép többek között Nemcsák Károly (csapatvezető), Eperjes Károly, Straub Dezső, Rudolf Péter, Puskás Péter, Balázs Pali, Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, az újságíróknál Borsi László (csapatvezető), Istenes Bence, Istenes László, Szalóczy Pál, Azurák Csaba, Lipcsei Betta, Demcsák Zsuzsa.

Gyirmóton Zs-licences edzőképzést hirdet a klub, amely segítségével a szülőket készítik fel arra, hogy milyen foglalkozásokkal fejleszthetik otthon a gyerekeket. A Puskás Akadémiánál azt is ki lehet próbálni, milyen egy mérkőzés előtti sportmasszázs, a Ferencvárosnál 11-es rúgó versenyt hirdettek a Groupama Aréna gyepén, a DVTK-nál, a DVSC-nél, Tatabányán, Dorogon a klub legendáival találkozhatnak a szurkolók, a III. Kerületnél pedig például Buzsáky Ákos mesél majd a Premier League-ben szerzett tapasztalatairól.

Az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, így az öltözőkbe, a rehabilitációs helységbe, a fitneszterembe vagy akár a VIP szektorba is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási-, erőnléti-, mentálhigiéniai tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket.

A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így a szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait.

Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

A Futball ÉjszakájaA Futball Éjszakája programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a weboldalon tehetnek meg, a többi program korlátozás nélkül látogatható. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A részt vevő klubok: III. kerületi TVE, Békéscsaba 1912 Előre, Ceglédi VSE, Aqvital FC Csákvár, Csepel FC, DVSC, DVTK, Dorogi FC, WKW ETO FC Győr, Ferencvárosi TC, Gyirmót FC Győr, Kaposvári Rákóczi FC, Kecskeméti LC, Mezőkövesd Zsóry FC, MTK Budapest, Nyíregyháza Spartacus FC, Puskás Akadémia FC, Salgótarjáni BTC, Swietelsky Haladás, Tatabányai FCE, Újpest FC.

A Szervező Bizottság: Nemcsák Károly, a Magyar Színész-válogatott vezetője és játékosa, Borsi László, a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott vezetője és játékosa, Krizán Sándor, az Ifjúsági U-18-as Eb-győztes (1984, Moszkva), volt NB I-es, NB II-es futballista, futball szakmai vezető, projektmenedzser (pl. futsal-edzés Dárdai Pállal), labdarúgó szakkönyvek készítője, Forgács István, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elnökségi tagja. társasági labdarúgó-, footgolf- és lábtenisz tornák szervezője, Lantos Zsolt sportújságíró, a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott játékosa és Borsi Dávid aktív futsal-játékos.

Kiemelt főtámogatónk a Szerencsejáték Zrt. Főtámogatóink: E.ON Hungária Zrt.; Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.; Porsche Hungária Kft., Exerlights. Szakmai partnerünk a Magyar Labdarúgó Szövetség. Együttműködő partnerünk a Hivatásos Labdarúgók Szervezete.

Szóljon hozzá!