ZETApress

hírportál

Hidalás a hídon!

Hidi rekordBirkózó rekordkísérlet lesz a Szabadság hídon. Holnap 15 órától 16:30-ig birkózók veszik birtokukba a forgalom elől lezárt Szabadság hidat. A sportolók rekordkísérletet hajtanak végre, több mint kétszázan egyszerre próbálnak majd lemenni hídba, ezen kívül az érdeklődők birkózó bemutatók során testközelből láthatják a speciális birkózó fogásokat is.

A Lehidaltok tőlünk! nevű rendezvény célja a Budapesti Birkózó Világbajnokság népszerűsítése, melyet október 20-a szombat és 28-a vasárnap között a budapesti Papp László Sportarénában rendeznek. A hidaláshoz válogatott birkózók is csatlakoznak, ott lesz többek között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs, Bácsi Péter, Szabó László, Szilvássy Erik, Lám Bálint, Ligeti Dániel és Veréb István. Az esemény házigazdái Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó és Világi Péter rádiós, televíziós műsorvezető lesznek.

? A hidalás lényege, hogy ne verjenek tussal, vagyis, hogy ne kerülj két vállra. Ha nem hidalsz jól, akkor a hátadon fekszel, és az a birkózásban nem előnyös ? mondta mosolyogva Bárdosi egy tegnap esti Andrássy úti fogadáson. ? A jó hidaláshoz elsősorban a nyakat és a gerinc melletti mély-izmokat kell erősíteni. A birkózók ezt gyerekkorban kezdik. Biztos vagyok benne, hogy a hangulatra nem lesz panasz, mert a birkózók száma és a vidámság egyenesen arányosan növekszik. Ahol sok birkózó van, ott mindig jó a hangulat ? fejezte be a 2000-es Sydney-i olimpia ezüstérmese. Az eseményen ott lesz Champlion, a birkózó oroszlán, az októberi vb kabalafigurája is.

Szóljon hozzá!