ZETApress

hírportál

Jázmin újra dobogón

Ismét dobogós helyen végzett a magyarok kamionja: Jázmin második lett a Hungaroringen! Újra dobogóra állt a 2018-as Kamion Európa-bajnokságon az OXXO Hungary Truck Racing Team. Jázmin, a magyarok kamionja és pilótája, Ryan Smith a hungaroringi versenyhétvége négy futamából egyen másodikként ért célba.

Hazai pályán, a Hungaroringen ért el újabb sikert Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres Eb-győztes, kétszeres angol bajnok, OXXO Hungary Truck Racing Team. A június 16-17-ei versenyhétvégén Ryan Smith pilóta másodikként ért célba Jázminnal, a csapat piros-fehér-zöldre festett kamionjával. A Kamion Európa-bajnokság május 27-én indult Misánóban, ahol a magyar csapat azonnal futamgyőzelemmel nyitotta a szezont. A bravúros kezdést Ryan Smith, a kétszeres angol bajnok az Eb 2. állomásán, a Hungaroringen szombaton egy rekord előzésszámmal ? 14 hellyel ? vasárnap pedig egy II. hellyel folytatta.

? Minden versenyen úgy indulok el, hogy bizonyítsak, ám most minden eddiginél jobban szerettem volna! Nem véletlen, hiszen a Hungaroring számomra hazai pályának számít, érzelmi szempontból a legfontosabb futam a sorozatban. Az első, szombati nap nem alakult szerencsésen, de sem én, sem a csapat nem adta fel. A vasárnap a mi napunk lesz! ? biztatott mindenki, és igazuk lett! A II. hely, ráadásul itt a Hungaroringen, óriási boldogsággal tölt el! ? mondta Ryan Smith. A 2018-as Kamion Európa-bajnokság június 30-án a németországi Nürburgringen folytatódik.

Szóljon hozzá!