ZETApress

hírportál

Hoki vb a Sportarénában

Jarmo TolvanenMegkezdte az edzőtábort az áprilisi, budapesti divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány 26 játékossal indította a közös munkát a Tüskecsarnokban, ahol a vb felkészülési időszakában heti két alkalommal sajtó-nyilvános edzést tart.

Szabó Krisztián betegség miatt egyelőre nem tudott csatlakozni a kerethez, amelyből hiányoznak az Erste Liga két döntős csapata, a címvédő DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest jégkorongozói, illetve több külföldön játszó hokis is ? tudtuk meg délután Lágymányoson. A mai programban egy megbeszélés, egyórás jégen kívüli edzés, majd másfél órás jeges gyakorlás szerepelt, utóbbi során a 2 a 2 elleni játék volt a középpontban. ? Nem egy nagyobb kerettel dolgozunk, ahogy az korábban előfordult, már idény közben értékeltük a játékosokat, ennek megfelelően alakult ki a névsor. Mindenkinek van esélye bekerülni a csapatba, nincsenek fix helyek. A rendszerrel és taktikával is többet foglalkozhatunk ? mondta el a kapitány.

A magyar válogatott a vb előtt öt felkészülési meccset játszik. Ausztriát április 4-én Székesfehérváron fogadjuk, majd a következő nap Bécsben is megmérkőznek a felek. Ezután Szlovéniával, Japánnal és Ukrajnával is összecsap a magyar együttes. A vb-n a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22-e vasárnap és 28-a szombat között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig jövőre a divízió I/B-ben szerepelhet.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Kornakker Dániel (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Sevela Peter (Ferencvárosi TC).

Védők: Hruby Gellért (Dunaújvárosi Acélbikák), Kiss Dániel (UTE), Léránt René (Dunaújvárosi Acélbikák), Nagy Nilan (UTE), Stipsicz Bence Fehérvár AV19), Szabó Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szaller Márk (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE).

Csatárok: Benk András (UTE), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Fehérvár AV19), Kiss Zsombor (Fehérvár AV19), Kocsis Ferenc (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Németh Attila (Ferencvárosi TC), Odnoga Mátyás (Dunaújvárosi Acélbikák), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sofron István (Villach, osztrák), Szita Donát (Fehérvár AV19).

Szóljon hozzá!