ZETApress

hírportál

Elnökváltás a sportújságíróknál

Pajor-Gyulai László, a Nemzeti Sport munkatársa lett a Magyar Sportújságíró Szövetség új elnöke. A ma délelőtti tisztújító közgyűlésen első alelnöknek a magyar rádiós Novotny Zoltánt 98 szavazattal, második alelnöknek a fehérvári tévés Sipos Józsefet 48-cal választotta meg a közel nyolcszáz fős tagság.

Főtitkár egyetlen jelöltként Ambrus Gábor maradt, titkár Cserkovács Gábor lett, míg a pénztárnoki posztra nem akadt jelentkező. A hat elnökségi helyre erősorrendben Róth Ferenc, Harsányi Péter, Béres Attila, Malonyai Péter, Gulyás László és Szőlősi György kapott bizalmat. Imre Mátyás, a korábbi titkár még az elnökségből is kiszorult.

Közel nyolcszáz főt írtam, de jóval kevesebben, mindössze 137-en voltunk a Magyar Sportok Házában. Az új elnök kihívója a korábbi elnök, az őszi tápiószentmártoni közgyűlésen lemondott Szekeres István volt. Őt most 64-en, utódját 67-en támogatták, míg hatan érvénytelenül voksoltak. Az első alelnöki posztért hárman, a másodikért öten álltak sorompóba, így az utóbbiban második fordulóra is szükség volt. Közben a létszám is megfogyatkozott előbb 130-ra, később 106-ra, majd 90-re.

A főtitkári és titkári posztról már csak 74-en, míg a hat elnöksége helyről csak 69-en szavaztunk. Titkárként két név, elnökségi tagként nyolc jelölt állt a papíron. A korábbi elnök egyéb posztokra nem pályázott. A hosszú szavazási procedúra délután 2-ig tartott. Rövidesen megint voksolhatunk, mert a nemzetközi titkári poszt is üres, és a tagfelvételi bizottság is csak kétfős lett három helyett. Az eddigi elnök, Béres Attila elnökségi taggá választása miatt mondott le a feladatról.

Az új elnök tervei között egy állandó iroda szerepel főállású munkatárssal. Szeretné végre az Szombathy-alapítványt is megfelelőképp működtetni. Az MSÚSZ-t a sportújságírók igazi érdekvédelmi szervezeteként képzeli el. A szövetség honlapját állandó fórummá szeretné fejleszteni, ahol a személyeskedések helyett szakmai vita zajlana. Ugyancsak itt adna lehetőséget a vidéki lapoknál dolgozó újságírók bemutatkozására is. Tavasszal újabb közgyűlést kell összehívnia, ahol a hiányzó posztok betöltése mellett az idei költségvetést is el kell fogadtatnia.

Szóljon hozzá!