ZETApress

hírportál

Kerékpár kerékpárostól

Túrázáshoz és városi kerekezéshez is kiválóan alkalmas kerékpárt és tabletet nyertek a szabadidejüket sportolással töltő, SportPont Programhoz (SPP) csatlakozó egyetemi hallgatók. A nyereményeket a Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség (MEFS) átadóján, a Dózsa György úti Magyar Sport Házában vették át ma a szerencsés hallgatók.

A MEFS és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által életre hívott SPP garantált ajándékokkal és emellett értékes nyereményekkel ösztönözte sportolásra idén a felsőoktatásban tanuló diákokat. Az éves szinten közel 500 felsőoktatási szabadidős sportrendezvényt felölelő program a főiskolai-egyetemi hallgatók körében a rendszeres sporttevékenységet végző diákok számának növelésére, az egészségtudatos életmód elterjesztésére törekszik. A SportPont Program évről évre több hallgatót von be a sportprogramokba, így a sporton keresztül neveli a fiatalokat egészséges életmódra, erősíti bennük a sport fontos társadalmi és egészségfejlesztő szerepét.

Az SPP-hez csatlakozó hallgatók körében meghirdetett nyereményjáték díjait (egy kerékpárt, egy tabletet, egy okos-telefont és főnyereményként ? az adidas jóvoltából ? utazással, szállással egybekötött páros Bayern München meccsre szóló jegyet) a július 17-19-e közötti az EFOTT fesztiválon sorsolták ki a program vendégeként meghívott olimpikonok. A tabletet és a kerékpárt az alig 2 hete Lengyelországban rendezett V. Kerékpáros Egyetemi Világbajnokságról két ezüstéremmel hazatérő, többszörös magyar bajnok, Európa- és világbajnoki ezüstérmes Benkó Barbara, a Semmelweis Egyetem hallgatója és a korábbi felnőtt országos bajnok, a mostani Kerékpáros evb-n negyedik és hatodik helyet szerző Fejes Gábor, a Szent István Egyetem hallgatója adta át délelőtt annak a két szerencsés diáktársának, akit korábban az EFOTT fesztiválon sorsoltak ki az olimpikonok.

Július 17-én Kozmann György olimpiai bronzérmes, Európa- és világbajnok kenus Szabó Andreát, az Eötvös József Főiskola hallgatóját sorsolta ki az SPP nyeremény tablet új tulajdonosaként, majd július 19-én Sastin Marianna az első női világbajnok birkózó és férje, Völler Ákos, a női szakág vezetője a kerékpár és a főnyeremény, a Bayern München jegyek kisorsolásában vett részt. A kerékpár boldog tulajdonosa Varga Domonkos, a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója lett. A Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség részéről az átadási eseményen jelen volt Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, aki Fejes Gáborral együtt Szabó Andreának, valamint Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, aki Benkó Barbarával együtt Varga Domokosnak adta át nyereményét. A labdarúgó mérkőzésre invitáló jegyeket az Atlanti-óceánon túli tartózkodása miatt csak szeptemberben veheti át a szerencsés nyertes.

Az SPP-s nyeremény átvétele után Andi elmondta, hogy minden olyan szabadidősportos eseményre el szokott menni, amire a tanulás mellett ideje jut: kerékpártúrákon, kenutúrákon vett részt, sokat röplabdázik, floorballozik és a sárkányhajózást is nagyon kedveli, mivel tablete eddig még sohasem volt, így nagyon örül a nyereménynek. Domi a kétkerekű birtokbavételét követően elmondta, az elmúlt hónapokban több sporteseményen is részt vett. Testnevelés szakos hallgatóként a Balaton partján barátaival már sokszor voltak futni, mostantól azonban két keréken is körbejárhatják a Balatont. A labdarúgás mellett számos sportágat kedvelő hallgató egyébként is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen korábban mobil telefont és rendezvényre szóló jegyeket is nyert már, a kerékpár azonban még őt is nagyon meglepte, örömmel használja majd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Meccsjegy Dánielnek | ZETApress

Szóljon hozzá!