ZETApress

hírportál

V. Nagy Sportágválasztó a Maglódi úton

A jövő hétvégén megrendezendő V. Nagy Sportágválasztó ? A Sport Napjai rendezvény elsődleges célja, hogy minél többeknek ? gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ? kedvet csináljon a sporthoz, valamint, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez, erőnlétéhez

A lényeg, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. Elősegítse, hogy minél többen élvezettel, sikerélménnyel és hosszútávon gyakorolják a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlás és tömegbázisát. Mint korábban megírtuk, ízleljék meg a sportot! ? derült ki a Magyar Sportok Házában.

A két napos V. Nagy Sportágválasztón több mint 80 sportágat (!) tehetnek próbára a jelenlévők. A sportágak ilyen egyedülállóan nagyszámú felhozatala, kipróbálási lehetősége reméljük azoknak is ?étvágyat? csinál, akik eddig nem érdeklődtek a sport iránt, nem véletlenül hangoztatjuk, hogy rendezvényünk sportvágy-gerjesztő kíván lenni.

A Nagy Sportágválasztó tehát nem egy kirakatrendezvény, hanem egy olyan non-profit, civil kezdeményezés, mely megítélésünk szerint a gyakorlatban tud hozzájárulni ahhoz, hogy minél többek életének természetes részévé váljon a mozgás, a sport. Bár a rendezvény budapesti helyszínű, az ország bármely pontjáról várjuk a látogatókat, mint ahogy erre a korábbi rendezvényeknél is akadt sok példa.

A májusi IV. Nagy Sportágválasztó két napján 16 ezer-ötszáz volt a látogatók száma, pénteken 115 oktatási intézményből 5100 fővel látogattak ki csoportosan a gyerekek kísérőtanáraikkal. A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel.

Nyitvatartási idő, látogatóközönség

A rendezvényre a belépés továbbra is ingyenes! Az V. Nagy Sportágválasztón 9-17 óra között várják a látogatókat. A pénteki (szakmai) napon továbbra is az előre bejelentkezett óvodás, általános- és középiskolás gyerekeket várjuk pedagógus kísérettel, azzal a változással, hogy 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

A rendezvényen megjelenő olimpikonok, élsportolók

A Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a sportágak kipróbálása mellett már a kezdetektől lehetőség nyílt a találkozásra élsportolókkal, olimpikonokkal is. Nem lesz ez másképpen a V. Nagy Sportágválasztón sem. Mind a sportágak képviselői, mind a szervezők azon vannak, hogy minél több sportágnál, minél több híresség, sportkiválóság jelenjen meg, személyükkel is népszerűsítve saját sportágukat, illetve magát a sportot. A gyerekeknek nagyon sokat számít a példaképekkel való találkozás, és hogy a vállalkozóbb kedvű vendégeinkkel még együtt is sportolhatnak, életre szóló élményt jelent számukra.

A rendezvényen megjelenő neves sportszemélyiségek: Berkes László testépítés, Cseh László úszás, Egyed Krisztina gyorskorcsolya, Engi Klára jégtánc, Faházi János asztalitenisz, Gergely István vízilabda, Gyenesei Leila öttusa, Gyulai Zsolt kajak, magyar Himalája-expedíció, Hunyadi Emese gyorskorcsolya, Jakab János asztalitenisz, Kiss Tamás kenu, Klampár Tibor asztalitenisz, Kovács Antal judo, Kovács Katalin kajak, Kótai Mihály ökölvívás, Kozmann György kenu, magyar jégkorong válogatott, magyar szinkronkorcsolya válogatott, Majoros István birkózás, Nagy Tímea vívás, Nyilasi Tibor labdarúgás, Rippel fivérek, Sebestyén Júlia műkorcsolya, Sike András birkózás, S. Kovács Ádám karate, Szentgyörgyi Rómeó aerobik, Vass Dóra ritmikus gimnasztika, Verőczi Zsuzsa sakk, világbajnok magyar rafting válogatott ? és még sokan mások. A rendezvény házigazdája pénteken Hajdú B. István, szombaton Siklós Erik sportriporter lesz.

Testre szabott sportágajánlás

A Navi-Med Kft. közreműködésével abban is tanácsot tudunk adni, hogy a gyermek testalkata, genetikai adottságai alapján milyen sportágat válasszon, hogyan erősíthető, melyik sportágban lesz sikerélménye. A 7 éves kortól elvégezhető egyszerű méréssel (sport-antropometria) meghatározható a várható testalkat, testösszetétel, és nagy pontossággal a felnőttkori testmagasság is megbecsülhető. A NAVI-MED a helyszínen a mérést díjmentesen végzi az előre bejelentkezettek körében. A mérésről és annak tudományos hátteréről weboldalukon található további információ.

Itthon megint kikaptunk

A svédek után tegnap a portugálok is elvertek minket a Népstadionban. A szombatihoz hasonlóan most is a 8. percben szerezték meg a vezetést a vendégek, amit viszont most nem tudtunk kiegyenlíteni. 1:0-s győzelmükkel a 13 pontos dél-európaiak feljöttek a 18 pontos dánok és a 15 pontos svédek mögé a harmadik helyre, mi viszont lecsúsztunk 13 pontunkkal a negyedikre.

A vébéselejtezők európai 1. csoportjának további szerdai eredményei: Málta-Svédország 0:1 és Albánia-Dánia 1:1. Matematikailag még esélyünk lehet a jövő évi dél-afrikai vébére, míg a 7 pontos albánok és az egypontos máltaiak már nem lehetnek ott. Október 10-én Portugáliában, míg 14-én Dániában szeretnénk pótolni az idehaza elszalasztott kijutási lehetőségeket.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ötödször is jött a tömeg | ZETApress
  2. Talma 2 pontja Estorilban | ZETApress

Szóljon hozzá!