ZETApress

hírportál

Egyenesen a Ringre

Gyuzsó a TerminálbanIdén is lesznek ingyenes utazásra jogosító kedvezmények. A Hungaroring Sport Zrt. állami vállalatokkal együttműködve idén is megrendezi azt az akciót, amelyben ingyenes utazásra jogosító kedvezményes belépőket válthatnak a magyar nézők a július 27-i Formula?1-es XXIX. Magyar Nagydíjra.

Az Egyenesen a Hungaroringre nevű program délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a futam napjára 19 ezer 990 forintért ülő- és 9900 forintért állójegyeket lehet vásárolni, ezekkel országos szinten ingyenes igénybe vehetőek a tömegközlekedési eszközök. Mint a versenynaptárban is látható, a hungaroringi lesz a 11. futam a 19-ből az idei F1-sorozatban.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az akciót harmadik alkalommal tartják meg és másodszor van lehetőség arra, hogy az Erzsébet-táborban résztvevő hátrányos helyzetű gyerekek is a helyszínen követhessék a versenyt. ? Az osztrák futam visszatérése miatt vélhetően Mogyoródon nem lesznek annyian, mint tavaly, de mindenkit arra buzdítok, hogy látogasson el a versenyre, tavaly ugyanis ennek az akciónak köszönhetően már huszonöt százalék volt a magyar nézők aránya ? mondta a Gyuzsóként ismert 1988-as szöuli kétszeres olimpia bajnok kajakos, aki emlékeztetett arra is, hogy tavaly három nap alatt 257 ezer szurkoló látogatott ki az eseményre. A szerződést is ekkor hosszabbították meg 2021-ig.

Az akcióban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a MÁV-Start, a Volán és a GYSEV is részt vesz az IBUSZ és a MOL Nyrt. mellett. Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy minisztériumuk koordináló szerepet tölt be az akcióban, s hangsúlyozta továbbá a Hungaroring turisztikai szerepét, és a nemzeti bruttó össztermékhez (GDP) való hozzájárulását.

Az akcióról, s az utazási feltételekről a tömegközlekedési vállalatok honlapjain lehet bővebb információt találni, a belépőket országos szinten 52 MOL-kúton is meg lehet váltani. A Design Terminálban elhangzott, hogy a négy nap alatt 1500 rendőr teljesít majd szolgálatot a mogyoródi versenypályán és környékén, munkájukat további 15 osztrák, román, szlovák és lengyel rendfenntartó segíti majd.

Szóljon hozzá!