ZETApress

hírportál

Dávid Hondával versenyez

A Moto One Honda Racing a maximumot nyújtja, és ugyanezt várja el versenyzőjétől a 2014-es szezonban ? tudtuk meg délelőtt a fóti Honda Wilker kirendeltségen. ? Minden adott a sikerhez! ? örvendezett Juhász Dávid, az 1992-es születésű, 92-es rajtszámmal versenyző motorosuk. Fotóink a szervezők és Földényi Ágnes felvételei.

Úgy tűnik, hogy Juhász Dávid, az évek óta a hatalmas tehetségnek tartott gyorsasági motorversenyző végre olyan háttérrel vághat neki az idei szezonnak, amelynek segítségével képes lehet valóra váltani az álmait. A nemrég megalapított Moto One Honda Racing színeiben ugyanis azonnal a csúcsra tör: valamennyi sorozatban, ahol elindul ? Alpok Adria, IMRC, Magyar Bajnokság ? az összetett első helye a cél, és ennek elérésében nagy segítségre lehet új motorja, a Honda CBR1000RR SP.

Amikor tavaly egyik pillanatról a másikra az álom rémálommá vált, és kiderült, hogy Juhász Dávid mégsem tud elindulni a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es bajnokságában, tán még az is eszébe jutott a roppant tehetséges versenyzőnek, hogy abbahagyja a motorozást. A 21 éves versenyző, korábbi junior Eb-ezüstérmes azonban másként döntött, és ezt a döntését egyáltalán nem bánta meg. Tavaly egy régi Honda nyergében is második lett a Magyar Bajnokság Superbike kategóriájában, és erre a bravúros szereplésére felfigyelt Balogh Róbert is.

Immár húsz éve, 1994 óta vagyok a magyar motorsport aktív részese. Eleinte, mint versenyző próbáltam eredményeket elérni, de 2007 óta, mint menedzser, illetve csapatvezető tevékenykedem, és máig büszkeséggel tölt el, hogy akkori csapatomat, a Factory Racinget 2008-ban egészen a Supersport világbajnokságig juttattam el. Dávidot már egész kisgyerek kora óta ismerem, és némi túlzással, azóta követem a pályafutását. Egyértelmű számomra, hogy most jutott el arra szintre, amikor azt lehet mondani egy pilótáról, hogy KÉSZ! Kész a kihívásokra és kész arra, hogy a legnagyobb géposztályban, a Superbike kategóriában is komoly sikereket érhessen el. Mindig kerestem a kihívásokat, mely jelen esetben számomra Dávid sikeres versenyzésének és az ehhez szükséges anyagi háttérnek a megteremtését jelenti. Hiszem és tudom, hogy megvan benne a tehetség és minden képesség ahhoz, hogy akár… De még nagyon fiatal, és azt remélem, hogy közösen, kemény munkával és kitartással valóra válthatjuk az álmainkat! ? jelentette ki a Moto One Honda Racing csapatvezetője.

Dávid úgy érzi, élete nagy lehetősége előtt áll, hiszen amellett, hogy kizárólag csak a versenyzéssel kell foglalkoznia, a csapata egy vadonatúj Honda CBR1000RR SP-vel is meglepte. ? Azt hiszem, most már tényleg rajtam a sor, hogy bebizonyítsam, igenis kiérdemlem ezt a lehetőséget. Rohamléptekben tudtuk a motort felkészíteni az idei versenyekre, de én már azt is nagy dolognak tartom, hogy már egyszer bemotorozhattam. A teszten elért idő másodlagos volt, ám a gyakorlás végére igencsak gyors körökre voltam képes. Hamar összeszoktam az új Hondámmal, de tudom, az igazi megmérettetések még előttem vannak. Az biztos, minden adott a sikerhez, és kimondott célom, hogy mindhárom sorozatban megnyerjem a bajnokságot ? fogadkozott a 21 éves motoros. Dávidnak és új Hondájának első közös fellépésére már nem kell sokat várni, ugyanis a hétvégén a Slovakiaringen kezdetét veszi a 2014-es IMRC és magyar bajnoki szezon, melyről természetesen mi is beszámolunk!

Szóljon hozzá!