ZETApress

hírportál

Tanuszoda épül Gazdagréten

Gazdagréti alapkőletételA Kormány kiemelt célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ezért nagyszabású tanuszoda-építési programot indított. Tanuszoda épül Gazdagréten is, amelynek ünnepélyes alapkő-letételénél beszédet mondott Dr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára.

Az eseményen jelen volt Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Hoffmann Tamás újbudai polgármester és Szederkényi Károly gazdagréti plébános is. ? Amikor tanuszodákat, tornatermeket építünk, elsősorban gyermekeinkre, a jövő generációira gondolunk. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredménye, hogy felmenő rendszerben bevezettük a mindennapos testnevelést, amelyben a magyar sport jövőjének megalapozása mellett a sportoló nemzet megvalósítása érdekében is nagy lépést tettünk előre. Ma már több mint hatszázezer diák sportol rendszeresen a testnevelésórákon, számuk pedig évről-évre nőni fog. Több mint százezerrel nőtt az igazolt sportolók száma csak az öt látvány-csapatsportágban, ami szintén komoly előrelépésnek mondható ? jelentette ki az államtitkár.

Simicskó István hangsúlyozta: a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében tornaterem- és tanuszoda-építési programot indított a Kormány. Hozzátette: a Kormány immár négy éve töretlenül támogatja a magyar sportot, és ez a támogatás elsődlegesen a műhelyekről, az egyesületekről, a kerületekről szól, ahol a napi sportszakmai munka folyik.

A sportpolitikus emlékeztetett rá: ahogyan országszerte, Újbudán is számos sportfejlesztés valósult meg az elmúlt négy évben. Példaként említette a Bikás parkban épült 800 méteres futókört, a szabadidő- és kondicionáló parkot. Elmondta, a hosszú évek óta befejezetlen Tüskecsarnok és uszodakomplexum átadása az év végére várható, a Gabányi Sportcsarnok 120 milliós kormánytámogatással újul meg, a Nyéki Imre uszoda bővítésére is 120 millió forint jut az idei költségvetésből. Az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseinket igazolja az Eurobarométer legfrissebb tanulmánya is: míg 2009-ben a magyaroknak csupán 5%-a sportolt rendszeresen, ma ez az arány 15%, ami a legintenzívebb növekedés az Európai Unióban ? tette hozzá Simicskó István.

Szóljon hozzá!