ZETApress

hírportál

Ergométerek a Pető Intézetben

A Pető Intézet országosan meghirdetett sportrendezvényén a Magyarországon élő fogyatékos, paraevezős gyermekek és fiatalok mérték össze tudásukat egy jó hangulatú ergométeres bajnokság keretében. A rendezvényen Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is közreműködött a legjobbaknak járó díjak átadásában.

A sajtó-nyilvános rendezvényre a meghívást elfogadva a versenyen indultak a budapesti Pető Intézet Sportegyesület (Pető SE), a szolnoki Tisza Evezős Egylet, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és az Éltes Mátyás Nevelési és Oktatási Intézmény, a fővárosi Gyurkovics Tibor Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és EGYMI, a Csepel Evezős Club, a Magyar Testnevelők Köre (MTK), a győri Arrabona Evezős Egyesület ? Méhecske Alapítvány és a budapesti Parafytt SE versenyzői.

A meghívott vendégek, akik az éremátadásban is közreműködtek: Schmittné Makrai Katalin asszony, a Pető Intézet fővédnöke; Dr. Simicskó István államtitkár és Szekeres Pál helyettes államtitkár, EMMI Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság; Dr. Rétvári Bence államtitkár, KIM; Gömöri Zsolt elnök, Magyar Paralimpiai Bizottság; Dr. Regényi Tamás, a Magyar Evezős Szövetség elnöke; Takács Mihály főtanácsadó és Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, Miniszterelnökség; Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere; Baráth Andrea, az Újbuda Önkormányzat Idősügyi és Esélyegyenlőségi referense; Kloss Viktória training manager, Hotel Intercontinental Budapest; Schumicky András elnök és Dobandi Noémi kuratóriumi tag, Tégy a Pető Gyermekeiért! Alapítvány.

Miközben a verseny közel száz résztvevővel zajlott, Szekeres Pál olimpiai és paralimpiai vívóbajnok nyitotta meg a Minőség a szabadidősportban elnevezésű konferenciát, amelynek célja a szabadidősport-rendezvények minőségi felzárkóztatása és a rendszeres testmozgás népszerűsítése volt.

Szóljon hozzá!