ZETApress

hírportál

Ütésváltás az Ormaiban

Klampár Tibor adogatA Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) 2,7 milliárd forint állami támogatást kap 2020-ig sportágfejlesztésre ? jelentette be délután Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára délután, az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban megtartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár hozzátette: a MOATSZ 2014 júniusának végéig 220 millió forint állami támogatásban részesül mint a 16 kiemelt sportág egyike. ? A 2,7 milliárdból nagyjából egymilliárdot létesítményfejlesztésre szánunk. A legfőbb cél az, hogy minél több gyermek sportolhasson ? hangsúlyozta Simicskó István, hozzátéve, hogy a kiemelt edzői programban egyelőre két asztalitenisz-tréner kapott helyet.

A sajtótájékoztató előtt és után Simicskó István megtekintette a válogatottak edzését a Marczibányi téri létesítményben, végül pedig maga is ütőt ragadott, s néhány labdamenet erejéig a világbajnok Klampár Tibor ellenfele volt. Ahogy a tegnap délelőtti Madár elleni ütésváltásban, úgy most sem az eredmény számított, hanem a részvétel.

Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke azt mondta: 6-7 éves programjuk legfontosabb alappillére az utánpótlásbázis szélesítése. A tervek szerint a sportágfejlesztés keretein belül az igazolt játékosok száma a tavaly év végi 4164-ről 7286-ra emelkedik majd 2020-ra. ? A sportág olyan lehetőséget kapott, amellyel bűn nem élni ? fogalmazott Nátrán Roland. ? Azon vagyunk és leszünk, hogy a programunkat minél pontosabban végrehajtsuk. Ehhez össze kell fognia az egész asztalitenisz-társadalomnak, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk felhasználni ezt az összeget.

Mint megemlítette, munkájuk egyik első eredménye már holnap érzékelhető lesz, amikor átveszi középfokú bizonyítványát a negyven Pécsett végzett sportági edző. Ezt a képzést ? a MOB és az EMMI közreműködésével ? a jövőben a Testnevelési Egyetemre is szeretnék kiterjeszteni. Az elnök hangsúlyozta, hogy a programban fontos szerepet kapnak az infrastrukturális fejlesztések úgy Budapesten, mint vidéken.

Szóljon hozzá!