ZETApress

hírportál

Rajtra kész helyszínek

Szabó BenceA csarnokok készen állnak, a pástok a helyükre kerültek, már csak a dekoráció kihelyezése van hátra, és kevesebb mint 100 órán belül kezdődhet a vívó-világbajnokság a budapesti SYMA Csarnokban ? mondta Csampa Zsolt, a hazai vívószövetség elnöke az idei hazai sportélet egyik legkiemelkedőbb eseményének délelőtti felvezető sajtótájékoztatóján.

Az elnöki helyzetjelentés a SportAgórán megtekinthető sportágtörténeti kiállítás megnyitóján hangzott el. A magyarországi vívósport története című tárlatot Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója méltatta. Elmondta, hogy a nemzetközi sportági szövetség fennállásának 100. évfordulóján sorra kerülő centenáriumi világbajnokság nagyszerű alkalmat kínál a legeredményesebb magyar olimpiai sportág, illetve itthoni képviselőinek bemutatására. A világbajnokságot érintve úgy fogalmazott, az NSK mint házigazda eszközökkel, létesítményekkel járult hozzá ahhoz, hogy a rendezés sikeres legyen.

Egy színvonalas kiállítást jöttünk ünnepelni, szerencsére van mit megmutatnunk vívóinknak és edzőiknek köszönhetően ? mondta Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára. A sportvezető beszélt arról, hogy a vakáció szó eredeti jelentése valamilyen hiány, üresség, ez azonban a hazai sportéletre nem jellemző, mert egymást követik itthon a kiemelkedő versenyek. ? Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy Magyarország sikeresen tud megrendezni nagy sporteseményeket ? szögezte le az államtitkár, megemlítve még: az ország elismertsége is, hogy centenáriumi világbajnokságnak adhat otthont. ? Hagyományai és a célkitűzései alapján a vívás a kiemelt sportágak közé került. Minden remény megvan rá, hogy a világbajnokságon magyar sikerek szülessenek. Ehhez kemény munkát, harcias fellépést kívánok! ? lelkesítette a csapatot.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az integrált világbajnokságon, melyen az épek mellett kerekesszékesek is versenyeznek, 106 országból mintegy 1100 vívó vesz majd részt. Csampa Zsolt Szlovenszky Lajos szakmai alelnököt idézte, aki korábban úgy fogalmazott: Ha a munka el van végezve, már csak le kell aratni a gyümölcsét! A sajtótájékoztatón megjelentek a magyar válogatott tagjai is. Az utódokat Nagy Tímea és Szabó Bence olimpiai és világbajnok igyekezett buzdítani. Timi csak egy hajrá magyarokat mondott, melyhez Bence hozzátette, hogy nagy teher hazai közönség előtt vívni, neki nem is jött össze az 1991-es budapesti vb-n az egyéni verseny, csapatban viszont legyőzték az utolsó szovjet válogatottat, ami óriási élmény volt. ? Azt kívánom, a mostani vívók is hasonlót éljenek át! ? tette hozzá a MOB főtitkára.

Szóljon hozzá!