ZETApress

hírportál

Kezdődik a judo Eb

Nagy ZsuzsannaSorsoltak a budapesti adidas Judo Európa-bajnokságon. Negyvennégy ország 361 judosa került be a jegyzőkönyvbe tegnap este a Hotel Arénában, ahol a budapesti adidas Judo Európa-bajnokság sorsolását tartották meg. Nagy Zsuzsanna az 1991-es Eb-arany megszerzése óta először lépett a média elé.

Az eseményt ? amely az európai judo történetében először volt nyílt a média számára ? egy legendás magyar judós nyitotta meg. Nagy Zsuzsanna, a magyar judosport első női kontinensbajnoka, a mai napig tartja a rekordot: ő a legfiatalabb felnőtt Eb-győztes, alig 15 éves és 197 napos volt, amikor nyakába akasztották az aranyat.

A sorsolásnál a világranglista alapján minden súlycsoportban nyolc versenyzőt emeltek ki, azokban a súlycsoportokban, amelyekben két magyar induló is van, a mieink külön ágra kerültek, vagyis az egyenes ágon a döntőig nem keresztezhetik egymás útját. Az Eb mai első versenynapján 11 órakor kezdődnek a küzdelmek, a hazai szurkolók hét versenyzőért szoríthatnak. Tatamira lép Gorjánácz Zsolt, Zámbori Bence, Csernoviczki Éva, Erdélyi Lilla, Maros Barbara, Karakas Hedvig és Szabó Katinka.

A mai súlycsoportok

Férfi 60 kg (címvédő: Beszlan Mudranov, orosz; magyar induló nincs) Férfi 66 kg (címvédő: Alim Gadanov, orosz; magyar induló: Gorjánácz Zsolt, Honvéd-Kipex és Zámbori Bence, Honvéd-Kipex) Női 48 kg (címvédő: Alina Dumitru, román; magyar induló: Csernoviczki Éva, Ippon Judo Tatabánya és Erdélyi Lilla, Ippon Judo Tatabánya-Leányvár) Női 52 kg (címvédő: Andreea Chitu, román; magyar induló: Maros Barbara, KSI SE) Női 57 kg (címvédő: Telma Monteiro, portugál; magyar induló: Karakas Hedvig, Honvéd-Kipex és Szabó Katinka, Leányvár-Varga Csepp)

Szóljon hozzá!