ZETApress

hírportál

Köszöntő a Hold utcában

Az I. Ifjúsági Olimpia érmeseit köszöntötték délután. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között köszöntötte a sportolókat és edzőiket ? tudatta a Sportért Felelős Államtitkárság.

A NEFMI Tükörtermében megrendezett eseményen az érmet nyert sportolók mellett a felkészítésben részt vevő edzők is miniszteri díszokleveleket vehettek át. Réthelyi Miklós ünnepi beszédében a hét arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet elért fiatal sportolók mellett méltatta az edzők és szülők munkáját, segítőkészségét és áldozatvállalását is. A miniszter kiemelte: jól felkészült versenyzők, biztos háttér és magasan képzett sportszakemberek nélkül nem lehet világra szóló eredményeket elérni.

Czene Attila pohárköszöntőjében elmondta: ? Szingapúrban 18 sportágban, közel 50 versenyzőnk igazolhatta, hogy a magyarok továbbra is a világ legerősebb sportnemzetei közé tartoznak. Bizonyították erejüket, tehetségüket, kitartásukat, és azt is, hogy a nemzet méltán számíthat rájuk. A Nemzeti együttműködés Kormányának célja, hogy visszavezesse a magyar versenysportot a minőségi teljesítmények lehetőségeihez. Megteremtse az ehhez szükséges feltételeket, az ezt elősegítő stabil működés jogi, pénzügyi, társadalmi hátterét. Ez nem csupán erkölcsi küldetés. Eszköz a nemzeti közösség öntudatának erősítéséhez és védelméhez, határainkon belül és azon kívül is.

Futballgála Nagyváradon

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára holnap Nagyváradon köszönti az idén 100. születésnapját ünneplő Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) tiszteletére rendezett futballgála résztvevőit. Az 1944-ben sporttörténelmet író és Magyarországon első vidéki csapatként bajnokságot nyerő NAC-ban olyan nagyságok játszottak anno, mint az Aranycsapat hátvédje: Lóránt Gyula, vagy a nagyváradi városi stadion névadója: a legendás Bodola Gyula. Sőt itt játszotta első élvonalbeli mérkőzését Puskás Ferenc is! Előttük is tisztelegve hívta életre a Nagy Idők Focija című rendezvényt Tőkés Máté, a Partium FC elnöke.

A találkozó első félidejében az erdélyi és a magyarországi ?öregfiúk? csapata játszik egymás ellen. A második játékrészben, a Bihar-megyei bajnokságban szereplő Partium FC és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja lép pályára.

A szombati program, a Nyugati pályaudvarról induló Nosztalgiavonat érkezésével kezdődik. A mérkőzést követően pedig megtekinthető a NAC történetét bemutató fotókiállítás, a Partiumi Keresztény Egyetemen. Czene Attila, a mérkőzés erdélyi résztvevőinek okleveleket adományoz, kifejezve ezzel elismerését az erdélyi magyar sportélet előmozdításáért.

A gálamérkőzés belépőjegyeiből befolyt összeget a szervezők a vörös-iszapkatasztrófa károsultjai számára ajánlják fel. Az így összegyűlt pénzről szóló dokumentumot a sportért felelős államtitkár veszi át. Az eseményről további részletek idekattintva olvashatók ? tudatta a Sportért Felelős Államtitkárság.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Buzánszky emlékezik | ZETApress

Szóljon hozzá!