ZETApress

hírportál

Dél-Afrikába készülünk

Elkészült a 2010-es dél-afrikai foci-vb selejtezőinek csoportbeosztása. Válogatottunk az első csoportba jutott. Málta és Albánia után lettünk odasorsolva, majd Dánia, Svédország és Portugália került mellénk. A küzdelmek jövőre kezdődnek el és több mint másfél évig tartanak.

A 2010. június 11-től július 11-ig tartó küzdelemsorozatra 13 európai ország juthat be a 32-es mezőnybe. Az 53 európai csapatot nyolc hatcsapatos és egy ötcsapatos urnába sorolták, minket a negyedikből húztak elő, melybe kilencen kerültünk. (Öt kilenc- és egy nyolccsapatos urna volt, ez utóbbiból nem húztak a kilencedik csoportba.) A kilenc csoportgyőztes mellé a nyolc legjobb másodikat a selejtezők végén párokba sorsolják, s ők oda-visszavágón döntik el a további négy hely sorsát.

A 2006-os vb-től a címvédőnek is részt kell venni a selejtezőkben, a korábbi automatikus kijutás immár a múlté. Akkor a braziloknak, most az olaszoknak kell pályára lépni a selejtezőkön. Változatlan viszont az a gyakorlat, hogy a házigazdák rész vehetnek a küzdelemben. Velük együtt hat afrikai csapat indulhat 2010-ben a világbajnokságon a nyolc négyfős csoport valamelyikében. Erről később újabb sorsoláson fognak dönteni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Dániától Dániáig

Szóljon hozzá!