ZETApress

hírportál

Jobb a vb-szereplésünk a tavalyinál

Hat arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poznani világbajnokságot a magyar válogatott. Ez jobb eredmény, mint amit tavaly Kanadában elért a magyar csapat. Storcz Botond felnőtt kapitány kiváló jósnak bizonyult. A világbajnokság előtt tíz érmet, ebből öt aranyat várt a magyar csapattól. Ezt némileg még túl is teljesítették Janicsék.

Vasárnap délután a 200 méteres váltókkal befejeződött a poznani világbajnokság. Még az utolsó versenyszámokban is jutott érem Magyarországnak, a Janics Natasa, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta, Paksy Tímea összeállítású magyar váltó ugyanis a 2. helyen ért célba. Janics Natasa három arany- és két ezüstérmet nyert Poznanban. Olyan zsúfolt volt a vasárnapja, hogy a csapat gyúrója az eredményhirdetések előtti percekben próbálta ellazítani az izmait? tudatta sajtószolgálatuk.

Nagyon örülök, fantasztikus nap volt, de elfáradtam a végére. Érdekes, hogy az NK?1 500-ra készültem elsősorban, de mégis nagyon izgultam a rajt előtt, mert egyéniben soha nem nyertem még vb-t ezen a távon. Ehhez képest ott kikaptam, a 200-at meg egy hajóhossz előnnyel nyertem. A négyes nagyon jól ment, tolták alám a hajót a lányok, nagy élmény volt elöl ülni. Zsúfolt napon vagyok túl, 5 döntő és egy előfutam. A gyúró jött velem az eredményhirdetésekhez, és próbált lazítani, abban a néhány percben, amíg ott várakoztunk ? mesélte Natasa, aki immár 18 világbajnoki aranyéremnél jár pályafutása alatt.

A magyar férfi kajakváltó (Molnár Péter, Boros Gergely, Dudás Miklós, Gyertyános Gergely) és a kenuváltó (Kovács Gergely, Horváth Gábor, Nagy Péter, Bozsik Attila) is a negyedik helyen végzett. A magyar válogatott így hat arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poznani világbajnokságot, ez hajszállal jobb, mint a tavalyi 6, 4, 2-es mérleg.

Storcz Botond értékelése

Összességében elégedett vagyok. 10 érmet vártam, azon belül 5 aranyat, ehhez képest nyertünk 12 érmet és 6 aranyat. Az olimpiai számokban szereztünk összesen 7 érmet, 3 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot, szerintem egy ilyen eredménnyel 2 év múlva elégedett lenne az ország. Ha a férfi kajak szakág hozta volna magát, úgy, mint a női kajak és a kenu, akkor hátra is dőlhetnénk. Nekik azonban ezen a versenyen minden kifelé pattant a kapufáról, vagyis minden rossz megtörtént velük, ami megtörténhetett.

Egyedül a Kammerer?Vereckei páros ezüstjének örülök, a többek egyértelműen alulteljesítettek. A női kajak szakágat egyértelműen dicséret illeti, náluk továbbra is minden rendben van. Janics Natasa lett a világbajnokság legeredményesebb versenyzője, róla ez mindent elmond, de a többiekre sem lehet egyetlen rossz szavam sem. Vajda Attila nagyon nagyot küzdött ebben a szezonban, majdnem aranyérmes lett C?1 1000 méteren és a Tóth-Mike páros bronzérme is több mint bíztató. Nagyon tetszett Kovács Gergely teljesítménye is C?1 200 méteren, vagyis az új olimpiai távon, neki tovább kell járnia ezt az utat Londonig, komoly lehetőséget látok benne.

A csapat legeredményesebb versenyzője Janics Natasa volt, Kovács Katalin pedig örökre beírta magát a történelemkönyvekbe azzal, hogy megszerezte pályafutása 28. és 29. világbajnoki címét. Ilyen még soha egyetlen kajakosnak sem sikerült a világon!

A magyar csapat éremszerzői

Janics Natasa 3 arany 2 ezüst, Kovács Katalin 2 arany 1 ezüst, Csipes Tamara 2 arany, Szabó Gabriella 2 arany, Kozák Danuta 1 arany, Benedek Dalma 1 arany, Folláth Vivien 1 arany, Vajda Attila 1 ezüst, Kammarer Zoltán 1 ezüst, Vereckei Ákos 1 ezüst, Hegyi Zomilla 1 ezüst, Paksy Tímea 1 ezüst, Vad Ninetta 1 ezüst, Mike Róbert 1 bronz, Tóth Márton 1 bronz. További információk idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Este jön az aranygép! | ZETApress

Szóljon hozzá!